Αναβίωση του Fiat 126 σε διάφορες εκδόσεις

Το Fiat 126, το οποίο παρουσιάστηκε το 1972 ως αντικαταστάτης του Fiat 500 (υπήρχε και η πολωνέζικη έκδοση Polski Fiat 126p) κατασκευάστηκε σε πάνω από 4,6 εκατομμύρια μονάδες, ενώ η παραγωγή του διήρκεσε έως το 2000. Το λιλιπούτειο σε διαστάσεις ιταλικό αυτοκίνητο με μήκος μόλις 3.054 μέτρα κέρδισε σχετικά πρόσφατα και την καρδιά του διάσημου ηθοποιού Tom Hanks, ο οποίος το γνώρισε σε γυρίσματα ταινίας στην Ουγγαρία και πριν από λίγο καιρό του παρέδωσαν ένα πλήρως αναπαλαιωμένο 126p.

Δείτε ακόμη: Φθηνά ντίζελ χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Νέο Fiat 126 δεν έχει υπάρξει, αλλά ούτε δεν πρόκειται να δούμε, ωστόσο σχεδιαστές από την Πολωνία ετοίμασαν το δικό τους εικονικό Ryś 126p, το οποίο υιοθετεί αισθητικά γνωρίσματα από το παλιό μοντέλο σε μια πιο σύγχρονη μορφή. Το “φανταστικό” Ryś 126p είναι αισθητά μεγαλύτερο από το παλιό μοντέλο, αλλά παραμένει μίνι. Συγκεκριμένα έχει μήκος 3.613 χλστ., πλάτος 1.783 χλστ., ύψος 1.529 χλστ. και μεταξόνιο 2.250 χλστ. Όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες και τα σκίτσα, το Ryś 126p θυμίζει στο εμπρός και πλαϊνό του τμήμα το Fiat 126, όμως πίσω είναι αρκετά διαφορετικό. Μάλιστα, έχουν σχεδιάσει crossover έκδοση και πιο σπορ με 19άρες ζάντες.

Στόχος των σχεδιαστών του Ryś 126p είναι να μη μείνει μόνο σε εικόνες, αλλά να κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο όχημα, αρκεί να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι. Ως βάση θα χρησιμοποιήσουν ένα δικό τους πλαίσιο. Την κίνησή του θα αναλαμβάνει 1.3 λτ. μοτέρ από Suzuki τοποθετημένο εμπρός, το οποίο κατόπιν βελτιώσεων θα έχει ισχύ 140 ίππων, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Δείτε ακόμη: Συμφωνία Toyota για κινητήρες VW TSI

Εμείς τους ευχόμαστε ολόψυχα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να το δούμε “ζωντανό” να κινείται.

Get it on Google Play Download on the App Store