Το μικρότερο πλυντήριο στον κόσμο για αυτοκίνητα… μινιατούρες (+video)

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να τεστάρουν τα αυτοκίνητά τους από δοκιμές στο δρόμο, μέχρι εργαστηριακές δοκιμές. Αυτή τη φορά θα δούμε πως η Nissan χρησιμοποιεί μινιατούρες και ανάλογο πλυντήριο φυσικά, για να τεστάρει το χρώμα της…

Δείτε ακόμη: Κίνηση εμπρός: Τα συν και πλην και το αυτοκίνητο που την καθιέρωσε

Σκοπός της είναι με αυτό τον τρόπο να προσομοιώσει με τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων και να εξελίξει το χρώμα της ώστε να μην ταλαιπωρείται από τις βούρτσες.

Μάλιστα οι ειδικοί της Nissan δεν μένουν μόνο στο πλύσιμο των αυτοκινήτων υπό κλίμακα, καθώς έχουν και ένα τεστ, κατά το οποίο πασπαλίζουν με χώμα το αυτοκινητάκι προκειμένου να δουν την συμπεριφορά του χρώματος όταν πλένεται και έχει πάνω του συσσωρευμένη βρωμιά.

Όπως λένε οι άνθρωποι της Nissan, η χρήση αυτοκινήτων υπό κλίμακα είναι μόνο για λόγους επίδειξης, καθώς κανονικά χρησιμοποιούν μεταλλικές πλάκες, βαμμένες στο ανάλογο χρώμα, προκειμένου να δουν αν αυτό αντιστέκεται στις βούρτσες και δεν τραυματίζεται.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza WRX STI 530 PS made in Greece (+video)

Πάντως, αφού η Nissan  έχει το πλυντήριο, καλό θα ήταν να το βγάλει στην παραγωγή και να το αγοράσουμε εμείς για τα αυτοκινητάκια μας, που είναι γεμάτα σκόνη στα ράφια των γραφείων και στις βιτρίνες μας…

Get it on Google Play Download on the App Store