Νέο φθηνό αφρικάνικο εκτός δρόμου Mobius II

Η εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων Mobius με έδρα στην Κένυα της Αφρικής, παρουσίασε το νέο εκτός μοντέλο της Mobius II, το οποίο θα λανσαριστεί στις τοπικές αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Διαβάστε ακόμη: Πενηντάχρονη πήγε να καεί ζωντανή στο Smart για απίστευτο λόγο (+video)

Εξωτερικά, το Mobius II θυμίζει αρκετά το Land Rover Defender, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν υπάρχει καμία συγγένεια με το βρετανικό εκτός δρόμου όχημα. Η κατασκευή του Mobius II είναι πολύ απλή για λόγους κόστους, αφού η δομή του αμαξώματός του αποτελείται από δοκούς χάλυβα, οι οποίοι συγκολλούνται και τοποθετούνται πάνω σε ένα πλαίσιο τύπου σκάλας. Οι αναρτήσεις του αποτελούνται από διπλά ψαλίδια εμπρός και άκαμπτο άξονα πίσω με φύλλα σούστας, δομή που συναντάται σε όλα σχεδόν τα pickup.

Το Mobius II έχει μήκος 4.194 χλστ., πλάτος 1.937 χλστ., ύψος 1.835 χλστ. και μεταξόνιο 2.400 χλστ., ενώ ζυγίζει 1.650 κιλά. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης 1.8 λτ. με 16 βαλβίδες και μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, απόδοσης 133 ίππων και ροπής 182 Nm. Το εν λόγω μοτέρ συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς. Παρά τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του δε διαθέτει τετρακίνηση. Όμως τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου βοηθούν η μεγάλη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (330 χλστ.) και οι γωνίες εισόδου των 32 μοιρών και εξόδου των 37 μοιρών.

Διαβάστε ακόμη: Έβαλε coca-cola αντί βενζίνη σε BMW 325i (+video)

Το λιτό σχεδιαστικά εσωτερικό του μπορεί να εξοπλιστεί με κάποια στοιχειώδη αξεσουάρ, ενώ προαιρετικά τοποθετείται σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, το οποίο περιλαμβάνει πλοήγηση, WiFi, USB, hands-free, Mirror-Link κ.λπ. Ωστόσο, κάθε σύστημα ασφαλείας δεν διατίθεται ούτε προαιρετικά.

Το Mobius II πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 1.300.000 σελίνια Κένυας, δηλαδή 10.675 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store