Αλλαγές στις εξετάσεις διπλώματος οδήγησης, τελειώνουν το… λάδωμα

Φαίνεται πως στην τελική ευθεία έχουν μπει οι αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών για να αποκτήσουν άδεια οδήγησης (δίπλωμα) καθώς το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή περιλαμβάνει και την μετάβαση στο νέο καθεστώς…

Δείτε ακόμη: Πόσο αυξήθηκαν οι ταξινομήσεις των οχημάτων το 2017 στην Ελλάδα;

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο, όσα ισχύουν μέχρι σήμερα θα πάψουν στο τέλος του ερχόμενου Απριλίου (30 Απριλίου συγκεκριμένα), οπότε και θα γίνει η ομαλή μετάβαση στα νέα δεδομένα.

Αυτό σημαίνει πως από τότε και στο εξής, ο εξεταζόμενος οδηγός δεν θα έρχεται σε καμία επαφή με τον εξεταστή (προκειμένου να εξαλειφθεί ο χρηματισμός), ενώ ο εξεταστής θα βρίσκεται σε χώρο από τον οποίο θα μπορεί να ελέγχει τον εξεταζόμενο και την οδηγική του συμπεριφορά.

Στόχος του υπουργείο είναι να καταφέρει να ελέγχει ηλεκτρονικά την όλη διαδικασία εξέτασης και επιτυχίας ή αποτυχίας του εξεταζόμενου οδηγού, ώστε να πατάξει το «λάδωμα».

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ανά κατηγορία για το 2017

Για να γίνει αυτό το υπουργείο θα χρησιμοποιεί internet και άλλα ηλεκτρονικά μέσα, για να δημιουργηθεί το επονομαζόμενο controlsystem.

Get it on Google Play Download on the App Store