Αγόραζε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με ψεύτικες πληρωμές

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός 50χρονου για υπόθεση απάτης σχετικά με αγοραπωλησία αυτοκινήτου μέσω διαδικτύου στην Θεσσαλονίκη. Ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο ακόμα πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα οι συλληφθέντες χρησιμοποιώντας ιδιαίτερη μέθοδο εξαπάτησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, απέσπασαν Ι.Χ. από 36χρονο ημεδαπό, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης σε διαδικτυακό ιστότοπο έναντι χρηματικού ποσού 15.000 ευρώ, αποστέλλοντάς του πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρηματικού ποσού και άλλα πλαστά έγγραφα.

Διαβάστε ακόμα: Λιγότερα τα τροχαία ατυχήματα των Εορτών

Επιπρόσθετα προσπάθησαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, αναφέροντάς του ότι θα κατέθεταν ισόποσο χρηματικό έμβασμα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν τα οχήματα δύο ακόμη ατόμων, που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο σχετικές αγγελίες πώλησης συνολικής αξίας 43.300 ευρώ, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι ίδιοι ανήρτησαν αγγελία πώλησης του αφαιρεθέντος αυτοκινήτου σε διαδικτυακό ιστότοπο, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.800 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Ρεκόρ στις παραβάσεις στην Αττική τον Δεκέμβριο

Σε βάρος του συλληφθέντα, καθώς και συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα» και «Πλαστογραφία» και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Get it on Google Play Download on the App Store