Ανάκληση μοντέλων Ford στην Ελλάδα

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα αναβάθµισης µέσω ανάκλησης αυτοκινήτων Ford µοντέλα Fiesta ST, Kuga, C-Max, Focus και Transit Connect µε κινητήρα βενζίνης 1.6 λίτρων EcoBoost.


Δείτε ακόμη: Τι θα γίνει τελικά με το Nissan Z;

Η συγκεκριµένη ανάκληση αφορά σε 845 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 02/06/2010 µέχρι 22/12/2014. Σύµφωνα µε την Ford, στα επηρεαζόµενα αυτοκίνητα, υπάρχει περίπτωση να υπερθερµανθεί η κυλινδροκεφαλή, εάν τα οχήµατα εξακολουθήσουν να κινούνται όταν δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα ψυκτικού κινητήρα. Η υπερθέρµανση µπορεί να προκαλέσει ράγισµα στην κυλινδροκεφαλή, µε αποτέλεσµα διαρροή λαδιού σε θερµή επιφάνεια µε τον κίνδυνο πιθανής πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα.

Τα επηρεαζόµενα οχήµατα πρέπει να αναβαθµιστούν µε έναν αισθητήρα στάθµης ψυκτικού κινητήρα και το σχετικό λογισµικό προκειµένου να παρέχονται ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις στον οδηγό. Εάν ο οδηγός αγνοεί αυτά τα µηνύµατα, η ισχύς του κινητήρα θα µειώνεται.

Μέχρι αυτή την στιγµή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχηµα το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενηµέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχηµάτων, µέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτηµένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Ευχάριστο πονοκέφαλο προκαλεί το Karoq στην Skoda

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθµό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

Get it on Google Play Download on the App Store