Έρχονται απολύσεις για το σκάνδαλο με τα πειραματόζωα

Λίγες ημέρες πριν, η αυτοκινητοβιομηχανία ταράχτηκε από τις αποκαλύψεις για πειράματα σε πιθήκους (ενδεχομένως και σε ανθρώπους) και πλέον οι πρώτες αντιδράσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρείες είναι γεγονός.

Δείτε ακόμη: Ανατροπή και έκπληξη στην πρωτιά των παγκόσμιων πωλήσεων

Συγκεκριμένα, η VW απέλυσε τον Thomas Steg, διευθυντή του τμήματος Εξωτερικών και Διακυβερνητικών Σχέσεων, ο οποίος ανέλαβε και όλη την ευθύνη για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα είχε σχέσεις με μέλος του Προεδρείου του χρηματοδοτούμενου από τις VW, Daimler, BMW και Bosch Ευρωπαϊκού Ομίλου Ερευνών για το Περιβάλλον και την Υγεία στον τομέα της αυτοκίνησης (EUGT), ο οποίος διαλύθηκε το 2017

Σύμφωνα με το Reuters, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι Daimler και BMW, οι οποίες είτε απέλυσαν ή μετακίνησαν σε άλλες θέσεις στελέχη τους που εμπλέκονται στο σχετικό θέμα, χωρίς πάντως να δίνουν στην δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Διαβάστε επίσης: Τα υψηλότερα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. έως 10.000 ευρώ!

Όσον αφορά στα πειράματα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή σε αυτό και 25 υγιέστατων, νέων ανθρώπων, οι οποίοι συμμετείχαν επί πληρωμή στα πειράματα και έπρεπε μεταξύ άλλων έπρεπε να εισπνεύσουν διοξείδιο του αζώτου.

Get it on Google Play Download on the App Store