Τέλος τα ιαπωνικά αυτοκίνητα Made In England;

Βαρυσήμαντες δηλώσεις έκανε ο Ιάπωνας πρέσβης στην Αγγλία σχετικά με το μέλλον των ιαπωνικών εταιρειών στην χώρα, προειδοποιώντας ουσιαστικά πως δεν θα παραμείνουν εκεί αν δεν είναι ικανοποιητικά κερδοφόρες, λόγω των περιορισμών του Brexit.

Δείτε ακόμη: Ιστορικά Alfa Romeo, Fiat, Lancia και Abarth ξανά στην ζωή προς πώληση!

Συνολικά σχεδόν 900 ιαπωνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Αγγλία και πλέον βλέπουν τα συμφέροντά τους να αλλάζουν δραματικά, καθώς το Brexit θα επιβάλει πολλούς φραγμούς στο εμπόριο.

Φυσικά ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες είναι και οι Nissan, Honda και Toyota οι οποίες θα σκεφτούν σοβαρά το μέλλον τους στην Αγγλία, αφού παρά το γεγονός πως έχουν επενδύσει σοβαρά ποσά για να φτιάξουν εργοστάσια εκεί, βλέπουν πλέον τα δεδομένα να αλλάζουν.

Από την πλευρά της η Αγγλία σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα φέρει το Brexit στο εμπόριο, με νέες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και να ενισχύσει έτσι τους δεσμούς της με την Ιαπωνία.

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις να οδηγείς σε αυτοκινητόδρομο; (+video)

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λίγο καιρό πριν, καταργήθηκε ο φόρος εισαγωγής των ιαπωνικών αυτοκινήτων σε ευρωπαϊκό έδαφος, που ήταν στο 10% (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Get it on Google Play Download on the App Store