Top κλοπές premium αυτοκινήτων σε Αγγλία-ΗΠΑ

Οι Mercedes και BMW φαίνεται πως έχουν φανατικό κοινό όχι μόνο στην αγορά τους αλλά και στις… κλοπές, αφού όπως αποδεικνύεται από σχετικές έρευνες, οι κλέφτες αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. και στην Αγγλία τα προτιμούν περισσότερο από ότι των υπόλοιπων premium εταιρειών.

Σύμφωνα με την έρευνα που ανακοίνωσε στις Η.Π.Α. το National Insurance Crime Bureau (NICB), μεταξύ των 4.384 premium αυτοκινήτων που κλάπηκαν το χρονικό διάστημα 2009-2012, το πιο «δημοφιλές» μοντέλο ήταν η Mercedes C-Class με 485 κλοπές. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η BMW Σειρά 3 με 471 κλοπές και στην τρίτη θέση το Infiniti G Series με 405 κλοπές. Μάλιστα στο top 10 των κλεμμένων πολυτελών αυτοκινήτων στις Η.Π.Α  βρέθηκαν ακόμα οι Mercedes S-Class και E-Class.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, στην Αγγλία, το 2013 οι κλέφτες πολυτελών αυτοκινήτων έχουν δείξει ιδιαίτερη προτίμηση στα SUV με πρώτη την BMW X5 και κατόπιν τα Range Rover Voque και Sport. Παράλληλα, το 2012 και το 2011 τα πιο δημοφιλή κλεμμένα αυτοκίνητα πολυτελείας ήταν οι BMW Σειρά 1 και 3 αλλά και οι Mercedes SLK, ML, CLS και E-Class.

Τελικά πιο τυχεροί φαίνεται πως ήταν οι κάτοχοι των Audi, αφού οι κλέφτες δεν έδειξαν προτίμηση προς αυτά. 

Get it on Google Play Download on the App Store