«Μίζα» BMW στη Μέρκελ για τους ρύπους!

Αλλο ένα σκάνδαλο μεγάλης εταιρείας βασανίζει αυτή την περίοδο την Γερμανία αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα η BMW φέρεται να έχει δωρίσει στο κόμμα της Ανγκελας Μέρκελ, το ποσό των 690.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό «κατατέθηκε» στους Χριστιανοδημοκράτες με τη μορφή χορηγίας από τους μεγαλομετόχους Κβαντ και Κλάτεν (κατέχουν το 46,7% της BMW), στις 9 Οκτωβρίου, δύο εβδομάδες δηλαδή μετά τις εκλογές στη χώρα. Στις 14 του ίδιου μήνα ο Γερμανός Υπουργός Περιβάλλοντος, Χανς Πέτερ Αλτμάιερ, επανέφερε προς συζήτηση ειλημμένη ήδη απόφαση από τον Ιούνιο, που προβλέπει σημαντική μείωση των εκπομπών καυσαερίων των αυτοκινήτων από το 2020.

Με τους Γερμανούς να κατασκευάζουν ακόμα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και πιο ενεργοβόρα από άλλα Ευρωπαικά αυτοκίνητα, υπάρχει πρόβλημα στον περιορισμό των εκπομπών ρύπων CO2 στα 95 γρ./χλμ. μέχρι το 2020, κάτι που φουντώνει την απροκάλυπτη αυτή «δωρεά» για παράταση του μέτρου μέχρι το 2024.

Αυτό όπως είναι φυσικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση με τον Κλάους Ερνστ του Κόμματος της Αριστεράς να κάνει λόγο για «την πιο ωμή περίπτωση εξαγορά πολιτικής εδώ και καιρό». Από την πλευρά της Κομισιόν, η ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για το Περιβάλλον και την δράση για το κλίμα, Κόνι Χίδεργκαρντ, δήλωσε απογοητευμένη από την εξέλιξη και τόνισε ότι η γερμανική πρόταση για αναβολή της εφαρμογής των νέων ορίων για το 2024 δεν είναι αποδεκτή.

Get it on Google Play Download on the App Store