Στην πρέσα ηλεκτρικές BMW Σειρά 1 ActiveΕ




Το Μάρτιο του 2011 η BMW είχε παρουσιάσει τo ηλεκτρικό μοντέλο ActiveΕ με βάση την Σειρά 1 Coupe, το οποίο παράχθηκε σε 1.000 αντίτυπα. Αυτά διατέθηκαν στις Η.Π.Α., Ευρώπη και Κίνα προς μίσθωση για δοκιμές σε καθημερινές συνθήκες κίνησης, όχι όμως προς πώληση. Σκοπός ήταν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με την συμπεριφορά τους, προφανώς για να περάσουν στο επόμενο βήμα, τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα ευρείας παραγωγής της BMW, το i3 και το πιο σπορ i8.

Μετά από 3 χρόνια δοκιμών και με το λανσάρισμα των προαναφερθέντων μοντέλων, σχεδόν όλα τα BMW ActiveE αποσύρονται. Εβδομήντα από τις ActiveE μεταφέρθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο για πρόγραμμα της BMW τύπου Car2Go, κάποιες θα επιστρέψουν στο Μόναχο για έρευνα, ενώ οι υπόλοιπες θα οδηγηθούν προς καταστροφή και ανακύκλωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ActiveE είχε απόδοση 170 ίππων και 250 Nm ροπής, ζύγισε 1.815 κιλά, επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ., η τελική της ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 145 χλμ./ώρα και η αυτονομία έφτανε τα 160 χλμ./ώρα.




Get it on Google Play Download on the App Store