Απέτυχε πλήρως σε τεστ η τετρακίνηση του Honda CR-V (+video)

Το Σουηδικό περιοδικό αυτοκινήτου Teknikens Värld, λίγες μέρες μετά την αποτυχία της Porsche Macan στο τεστ αποφυγής ταράνδου (δείτε εδώ), παρουσιάζει σε ένα νέο βίντεο τις αδυναμίες της τετρακίνησης του νέου Honda CR-V AWD. Στη δοκιμή ανεβάζει τους εμπρός τροχούς του CR-V σε ράουλα προσημειώνοντας έτσι πολύ χαμηλή ή μηδενική πρόσφυση, ωστόσο το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης δε μετέφερε καθόλου ροπή στους πίσω τροχούς, οι οποίοι παρέμειναν ακίνητοι. Σε παλαιότερη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες, το Teknikens Värld είχε διαπιστώσει ότι το σύστημα τετρακίνησης υπερθερμαινόταν όταν η επιφάνεια γλιστρούσε και το CR-V AWD δεν ήταν σε θέση να ανέβει ανηφόρα με χαμηλή πρόσφυση. Κάτι που η Honda Σουηδίας βελτίωσε μέσω της αναβάθμισης του λογισμικού. Μάλιστα, το Teknikens Värld για να δείξει τη διαφορά με ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας SUV, κάνει την ίδια δοκιμασία με ένα Ford Kuga, στο οποίο η αυτόματη τετρακίνηση λειτούργησε αμέσως.

Από την πλευρά της η Honda Σουηδίας απάντησε -μεταξύ άλλων- ότι σε πραγματικές συνθήκες υπάρχει ένα ορισμένο ποσό πρόσφυσης και για τους δύο εμπρός τροχούς, ενώ στη συγκεκριμένη δοκιμή η πρόσφυση που προσομοιώνεται είναι ανύπαρκτη. Επίσης στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπου οι εμπρός τροχοί σπινάρουν και οι πίσω μένουν ακίνητοι) το σύστημα ανιχνεύει τη μεταβολή της ταχύτητας και μειώνει τη ροπή στους πίσω τροχούς για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Ωστόσο, για να αισθάνονται ασφαλείς οι πελάτες του εν λόγω μοντέλου, η Honda Σουηδίας παρέχει δωρεάν ενημέρωση του λογισμικού για μοντέλα παραγωγής από τις 8 Ιουλίου του 2013.

Να υπενθυμίσουμε ότι με το σύστημα AWD εφοδιάζεται το CR-V 2.0 i-VTEC και το 2.2 i-DTEC (δεν εισάγεται στην χώρα μας), ενώ το 1.6 i-DTEC είναι μόνο προσθιοκίνητο.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store