Γνωρίζετε τι σημαίνουν οι ονομασίες των μοντέλων της Toyota;

Σε κάθε αυτοκίνητο, η ονομασία του δεν έχει βγει καθόλου τυχαία και μπορεί να σημαίνει διάφορες έννοιες ή να προέρχεται από την σύνθεση λέξεων ή ακόμα να αποτελεί όνομα κάποιας τοποθεσίας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι εύηχο και εύκολο στην απομνημόνευση κ.ο.κ. Αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν «δανειστεί» αρχαίες ελληνικές λέξεις στα μοντέλα τους, μεταξύ αυτών και η Toyota, όσον αφορά στο δημοφιλές Yaris. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 10 best sellers Toyota και τι σημαίνουν οι ονομασίες τους:

Yaris: Αποτελεί σύνθεση των λέξεων από την ελληνική μυθολογία και τη γερμανική γλώσσα. Στην ελληνική μυθολογία «Charis» (Χάρης), ήταν ένα σύμβολο της ομορφιάς και της κομψότητας. Αντικατέστησαν το «Ch» με το «Ya» που σημαίνει «ναι» στα γερμανικά, έτσι ώστε να συμβολίζει το Ευρωπαϊκό στυλ του αυτοκινήτου.  

Auris: Η ονομασία του Auris είναι εμπνευσμένη από την λατινική λέξη «aurum» δηλαδή χρυσάφι. Επίσης προέρχεται και από την λέξη «αύρα», κοινώς «χρυσαφένια αύρα».

Corolla: Το «Corolla» είναι ο δακτύλιος των πετάλων γύρω από το κεντρικό τμήμα ενός λουλουδιού. Το όνομα είχε ως στόχο να προκαλέσει την εικόνα ενός κομψού οικογενειακού αυτοκινήτου.

Avensis: Το όνομά του προέρχεται από το γαλλικό ρήμα «advancer», που σημαίνει ότι προχώρησε πολλά βήματα εμπρός από το προκάτοχο μοντέλο Carina E.

Prius: Το Prius στα λατινικά σημαίνει «prior» ή «previous» (πριν ή «προηγούμενο). Κάτι που σημαίνει ότι πριν από το λανσάρισμα του Priusτο 1997 δεν υπήρξε κάποιο άλλο υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Celica: Το όνομα «Celica» σημαίνει στα Ισπανικά «ουράνια» και σύμφωνα με την Toyotaη Celica ήταν συνδεδεμένη με την γραμμική απόδοση ισχύος και το «παραδεισένιο» σύστημα μετάδοσης.

Supra: Είναι μια λατινική λέξη που σημαίνει «πάνω». Κοινώς πάνω από τον ανταγωνισμό του την εποχή εκείνη.

Carmy: Η ονομασία του προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη «kanmuri» που σημαίνει «στέμμα». Στην χώρα μας μπορεί να είναι άγνωστο, όμως στις Η.Π.Α. είναι best seller για 12 συνεχόμενα χρόνια.

Previa: Το εν λόγω όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη «previdenza» που σημαίνει πρόνοια ή προνοητικότητα. Το Previa ήταν το πρώτο MPV στον κόσμο με τοποθετημένο κινητήρα στο κέντρο για μεγιστοποίηση των χώρων.

Corona: Ήταν το πρώτο μοντέλο της Toyota που έγινε εξαγωγή στη Μ. Βρετανία το 1965 και το όνομά του προέρχεται από την αστρονομία. Corona (στέμμα) είναι το δακτυλίδι φωτός γύρω από τον ήλιο.

Get it on Google Play Download on the App Store