Παγκόσμιος χάρτης με τους δημοφιλέστερους τύπους κινητήρων

Ο όμιλος Bosch παρουσίασε ένα παγκόσμιο χάρτη με τους δημοφιλέστερους κινητήρες στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη εστιάζοντας στο καύσιμο που χρησιμοποιούν. Οι κινητήρες που καίνε βενζίνη παραμένουν η πιο δημοφιλής επιλογή, ενώ στην κορυφή τοποθετείται η Κίνα όπου σχεδόν το 100% των αυτοκινήτων είναι βενζινοκίνητα. Αυτή η επιλογή και σε άλλες χώρες, όπως στις Η.Π.Α. και Ιαπωνία, όπου το μερίδιο της αγοράς ξεπερνά το 75%.

Τα ντίζελ μηχανικά σύνολα έχουν ηγετική θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ινδία, αφού 1 στα 2 αυτοκίνητα που πωλούνται είναι με κινητήρες πετρελαίου. Στην Ευρώπη οι ντίζελ κατά μέσο όρο προσφέρουν 25% περισσότερη οικονομία καυσίμου και 40% περισσότερη ροπή από τους βενζίνης αντίστοιχης χωρητικότητας.

Πρώτη και με διαφορά χώρα στην αγορά υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η Ιαπωνία, όπου σχεδόν το 20% είναι υβριδικά. Στη Βραζιλία κυριαρχεί η επιλογή των κινητήρων που χρησιμοποιούν βενζίνη και αιθανόλη, ενώ οι κινητήρες φυσικού αερίου συνεχώς γίνονται όλο και πιο περιζήτητοι, σημειώνοντας αύξηση κατά 25% κάθε έτος. Πιο αναλυτικά στοιχεία μπορείτε να δείτε στον εικονιζόμενο χάρτη.

Get it on Google Play Download on the App Store