Τα πιο αξιόπιστα αλλά και ζημιάρικα μικρά αυτοκίνητα

Από τους πιο νευραλγικούς τομείς σε κάθε αυτοκίνητο είναι η αξιοπιστία που προσφέρει και η συχνότητα και σοβαρότητα εμφάνισης βλαβών, που σημαίνει ταυτόχρονα ένα σεβαστό κόστος επισκευής αλλά και ταλαιπωρία για τον κάτοχο του οχήματος. Η εταιρεία Warranty Direct της M. Βρετανίας, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνάς από μια μεγάλη βάση δεδομένων 50.000 οχημάτων, η οποία ανανεώνεται συνεχώς.

Ο δείκτης αξιοπιστίας υπολογίζει την αξιοπιστία των αυτοκινήτων μετρώντας το μέσο όρο του κόστους επισκευής, την συχνότητα των βλαβών, την ηλικία του αυτοκινήτου και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει. Όσο χαμηλότερος είναι ο δείκτης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο.

Μία από τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στις λίστες της εταιρείας Reliability index είναι και η πιο δημοφιλής των μικρών αυτοκινήτων, όπου στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης τοποθετούνται τα Honda Jazz, Vauxhall/Opel Agila και Suzuki Alto. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω τα περισσότερο αλλά και λιγότερο αξιόπιστα αυτοκίνητα πόλης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της Warranty Direct:

Get it on Google Play Download on the App Store