Νέα έρευνα αξιοπιστίας με τις premium μάρκες στον πάτο!

Η J.D. Power ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας αξιοπιστίας που έγινε για τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία τα μοντέλα των premium μαρκών εμφανίζουν περισσότερα προβλήματα από τα πιο «εμπορικά».

Η έρευνα έγινε στη Μ. Βρετανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μετρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ύστερα από 12-36 μήνες ιδιοκτησίας. Η J.D. Power εξέτασε 177 προβλήματα σε οκτώ κατηγορίες (κινητήρας και μετάδοση, αμάξωμα, οδηγική εμπειρία, χειριστήρια, συστήματα ήχου – πολυμέσων, καθίσματα, θέρμανση – εξαερισμός και εσωτερικό).

Ο μέσος όρος της αξιοπιστίας καθορίζεται από τον αριθμό προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ανά 100 οχήματα (PP100) και όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο πιο καλή είναι η αξιοπιστία. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 13.000 οχήματα, μοντέλα μεταξύ 2013 – 2015.

Οι πιο mainsteam μάρκες πέτυχαν σκορ 99 προβλήματα ανά 100 οχήματα, ενώ οι premium είχαν μέσο όρο 161 προβλήματα ανά 100 οχήματα. Αυτό αποδίδεται εν μέρει λόγω και του ότι τα πολυτελή αυτοκίνητα εφοδιάζονται με πιο πολλά ηλεκτρονικά συστήματα.

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης ανά μάρκα βρέθηκαν οι Skoda, Suzuki και Kia, ενώ στο τέλος τοποθετήθηκαν οι Land Rover, Dacia, Audi, BMW, Mercedes και MINI.

Πιο αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Get it on Google Play Download on the App Store