Toyota Avensis 1.6

Στα οικογενειακά μεσαία αυτοκίνητα, το Avensis αποτελεί μια σταθερή αξία για πολλά χρόνια, αποτελώντας μια δημοφιλή πρόταση τόσο στην αγορά των καινούργιων όσο και των μεταχειρισμένων. Το παλαιότερο και ανανεωμένο Avensis στο οποίο αναφερόμαστε ικανοποιεί από αισθητικής άποψης βάσει του συντηρητικού κοινού στο οποίο απευθύνεται τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το τελευταίο με τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και τμήμα των θυρών είναι προσεγμένο ποιοτικά και με πολύ καλή εργονομία. Μεταξύ των σημαντικών του πλεονεκτημάτων είναι και οι άνετοι χώροι για όλους τους επιβάτες, όπως και ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 520 λίτρων.

Προσανατολισμένο στην άνεση είναι το Avensis με τη μαλακή σε ρύθμιση ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτηση, την πολύ καλή ποιότητα κύλισης και τα αναπαυτικά καθίσματα. Η σταθερότητα που παρουσιάζει το αμάξωμά του στην ευθεία είναι αρκετά καλή, ωστόσο στις στροφές οι κλίσεις είναι τονισμένες και υπό πίεση ή σε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης το πίσω μέρος «ξεκολλάει» εύκολα, ενώ ο οδηγός δε βοηθιέται από το μέτριο σε αίσθηση τιμόνι. Ο κινητήρας των 1.6 λίτρων από την πλευρά του είναι ελαστικός, ανεβάζει με ευκολία στροφές και επιταχύνει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς το Avensis.

Αρχικός εξοπλισμός: ABS, 7 αερόσακοι, υποβοήθηση τιμονιού, 2 ηλ. παράθυρα, ηλ. καθρέφτες, κεντρικό κλείδωμα, air condition και ηχοσύστημα.

(+): Χώροι για επιβάτες και αποσκευές, ποιότητα κατασκευής, κινητήρα, άνεση

(-): Οδηγική αίσθηση, απότομες αντιδράσεις στα όρια πρόσφυσης

Συχνότερες βλάβες*   Τεχνικά χαρακτηριστικά  
Μοντέλο Avensis (03-09)    Κυβισμός (κ.εκ.) 1.598
Air condition 1,10% Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 110/6.000
Αναρτήσεις – άξονες 14,29% Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 150/3.800
Φρένα 4,40% 0-100 (χλμ./ώρα) 12
Σύστημα ψύξης 17,58% Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)     7,2
Ηλεκτρικά 12,09%    
Κινητήρας 20,88%    
Τροφοδοσία καυσίμου    15,38%    
Κιβώτιο ταχυτήτων 9,89%    
Σύστημα διεύθυνης 1,10%    
Μετάδοση 3,30%    
Δείκτης αξιοπiστίας 60,00    
Πηγή: Reliability Index      
Get it on Google Play Download on the App Store