Νέο Ford Mondeo και με κινητήρα 1.0 EcoBoost 125 PS

Το ολοκαίνουργιο Ford Mondeo διαθέτει επιβλητική παρουσία που τονίζεται και μέσω των πληθωρικών του διαστάσεων. Αναμενόμενα οι χώροι είναι άνετοι τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές στο ποιοτικό εσωτερικό του. Η γκάμα των κινητήρων του είναι μεγάλη, ενώ στη βάση υπάρχει ο 1.0 EcoBoost 125 PS (αρχές του 2015), κατόπιν τοποθετείται ο 1.5 EcoBoost με 160 ίππους και ψηλότερα υπάρχει ο 2.0 EcoBoost με 203 PS και 240 PS.

Στους ντίζελ ο αρχικός κινητήρας είναι ο 1.6 ECOnetic με εκπομπές CO2 μόλις 94 γρ./χλμ. και κατόπιν υπάρχει ο αναβαθμισμένος 2.0 TDCi με τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας και απόδοση 150 και 180 ίππων, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι με το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive. Νέος είναι ο 2.0 TDCi με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο twin-turbo, με 210 ίππους και 450 Nm ροπής. Για πρώτη φορά το Mondeo θα διατίθεται και με υβριδικό σύνολο, το οποίο περιλαμβάνει 2.0 λτ. κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με εκπομπές CO2 μόλις 94 γρ./χλμ.

Το νέο Mondeo εφοδιάζεται και με προηγμένης τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, όπως είναι της ανίχνευσης πεζού,  το Active Park Assist, για αυτόματο παρκάρισμα σε κάθετες και οριζόντιες θέσεις στάθμευσης, το Adaptive Front Lighting System που ρυθμίζει την γωνία και ένταση των εμπρός προβολέων αυτόματα και το Active City Stop για την αποφυγή σύγκρουσης με το προπορευόμενο όχημα σε ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα. 

Get it on Google Play Download on the App Store