Τα ελαστικά Apollo στην Ελληνική αγορά




Η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. ανέλαβε την Εισαγωγή – Διανομή των ελαστικών της εταιρείας Apollo Tyres Ltd, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των εταιρειών (Infintity- TITAN – Apollo) με τις οποίες δραστηριοποιείται στον κλάδο των ελαστικών στην Ελληνική αγορά.

Η εταιρεία Apollo αποτελεί την 7η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1976 και το πρώτο της εργοστάσιο λειτούργησε στην Perambra Kerala στην Ινδία. Η εταιρεία διαθέτει μεγάλο αριθμό βιομηχανικών μονάδων τόσο στην Ινδία όσο και στην Ολλανδία. Η Apollo Tyres Ltd είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στην Ινδία με ημερήσια παραγωγή που ξεπερνά τις 35.000 τεμ.

Πρόσφατα η Apollo Tyres Ltdε ξαγόρασε την Αμερικάνικη εταιρεία Cooper Tire & Rubber Company με αποτέλεσμα να ανέβει στην 7η θέση παγκοσμίως στον κλάδο των ελαστικών. Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Συνεδρίου “Tire Technology International Awards for Innovation and Excellence 2013” η εταιρεία τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου κατασκευαστή ελαστικών για το 2013.

Με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών Apollo Tyres Ltd και της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. ο Export Area Manager, Thomas Mittendorff, δήλωσε: “με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Apollo, την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη. Ο ζήλος και ο επαγγελματισμός που διέπει την εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ήταν οι βασικοί παράγοντες για την απόφαση μας να της αναθέσουμε την Εισαγωγή – Διανομή των ελαστικών της Apollo Tyres στην Ελληνική αγορά. Έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι γνωρίζουν τη διαδικασία για να αναδείξουν μία μάρκα. Έχουμε υψηλές προσδοκίες από τη νέα μας συνεργασία και στηρίζουμε την αισιοδοξία μας στον επαγγελματισμό των στελεχών του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη”.

Ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου Ιωάννης Παπαβασιλείου με αφορμή τη συνεργασία με την Apollo Tyres δήλωσε: “είναι μεγάλη μας τιμή που η εταιρεία Apollo Tyres Ltd μας έκανε επιχειρηματικό της εταίρο για την Ελληνική αγορά. Η 90χρονη πορεία του Ομίλου στην αυτοκίνηση και η αναγνωρισμένη αξία με τις  οι υψηλές προδιαγραφές των ελαστικών Apollo Tyres θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην εδραίωση τους ως ελαστικά υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους Έλληνες οδηγούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι τόσο η τεχνογνωσία της Apollo στον τομέα των ελαστικών καθώς επίσης και η επιθετική της πολιτική με τις συνεχείς συγχωνεύσεις που πραγματοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την περαιτέρω εξάπλωση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στον κλάδο των ελαστικών, στο οποίο έχουμε ξεκινήσει να δραστηριοποιούμαστε το τελευταίο χρονικό διάστημα”.

Τα ελαστικά Apollo Tyres καλύπτουν ένα μεγάλο portofolio  κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων επιβατικών κα επαγγελματικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία παράγει ελαστικά τα οποία χαρακτηρίζονται από εξαιρετικό κράτημα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος και χαμηλό θόρυβο στην καμπίνα των επιβατών. 




Get it on Google Play Download on the App Store