Continental ContiSilent: Νέα «αθόρυβα» ελαστικά




Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων απαιτούν ελαστικά που όχι μόνο διαθέτουν υψηλή απόδοση σε κράτημα, αλλά και να είναι όσο πιο αθόρυβα γίνεται κατά την κύλισή τους, συμβάλλοντας στην αύξηση της άνεσης του αυτοκινήτου. Στον τελευταίο τομέα εστίασε η Continental και εισήγαγε τη νέα τεχνολογία ContiSilent, που μειώνει σημαντικά το θόρυβο των ελαστικών μέσα στην καμπίνα έως 9 dB.

Το μυστικό του ContiSilent είναι μια επίστρωση που τοποθετείται στο εσωτερικό του πέλματος του ελαστικού, μετά τη διαδικασία παραγωγής του. Αυτό το ειδικό στρώμα αφρού αποσβένει τα ηχητικά κύματα που προκαλούνται από την κύλιση του ελαστικού, έτσι ώστε ανεξάρτητα την επιφάνεια του οδοστρώματος να μειώνεται σημαντικά ο θόρυβος που φτάνει στην καμπίνα.

Όλα τα ελαστικά Continental ContiSilent δεν διαφοροποιούνται σε συστατικά, σχέδιο πέλματος, χαρακτηριστικά απόδοσης κ.ο.κ. σε σχέση με τα στάνταρ ελαστικά παραγωγής, ενώ είναι συμβατά με όλες τις ζάντες.

Η Audi είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που τοποθετεί ελαστικά ContiSilent στην σειρά ContiSportContact 5 P στα μοντέλα RS 6 Avant (διαστάσεων 285/30 ZR 21) και RS 7 (275/30 ZR 21), ενώ και το Audi A8 θα είναι επίσης εξοπλισμένο με ContiSilent ελαστικά στην σειρά ContiSportContact 5.  




Get it on Google Play Download on the App Store