Νέο Fiat Argo: Αυτό είναι το καινούργιο Punto;

Η Fiat παρουσίασε στη Βραζιλία το νέο Argo, ένα μοντέλο στις διαστάσεις του Punto που θα αντικαταστήσει το μικρό μοντέλο στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, μαζί με το γερασμένο πλέον Palio. Ως προς το εάν θα το δούμε και στην Ευρώπη, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν το Argo θα αντικαταστήσει και εδώ το Punto, παρότι κάτι τέτοιο δείχνει αρκετά πιθανό.

Σχεδιαστικά, το Argo ακολουθεί τη νέα παγκόσμια σχεδιαστική φιλοσοφία της Fiat που έχουμε γνωρίσει και στο Tipo, σε ένα αμάξωμα με αρκετές νευρώσεις, αλλά και με χαρακτηριστικά μεγάλα φώτα εμπρός-πίσω. Παράλληλα, δεν λείπουν και κάποια σπορ στοιχεία που φαίνονται στο μοντέλο των φωτογραφιών (αεροτομή, περιμετρικά σπόιλερ, κόκκινες λεπτομέρειες) που θα συνοδεύσουν την πιο σπορ έκδοση HGT.

Στη Βραζιλία, η Fiat προσφέρει το Argo με δύο 4κύλινδρα μοτέρ βενζίνης 1.0 και 1.3 λίτρων με 77 και 109 άλογα αντίστοιχα, αλλά και τον 1.800άρη επίσης ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης E-TorQ. Σε όλα τα μοτέρ θα υπάρχουν επιλογές για μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο, ενώ εκτός από βενζίνη μπορούν να «κάψουν» και βιοκαύσιμο.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία του Argo, το μήκος του αγγίζει τα 4,0 μέτρα και το πορτ-μπαγκάζ έχει πολύ καλή χωρητικότητα 300 λίτρων. Ως προς το εσωτερικό του, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια φωτογραφία που να μας δείχνει το ποιόν του. Περισσότερα για το νέο μοντέλο θα γνωρίζουμε αργότερα μέσα στη χρονιά. 

Διαβάστε ακόμα: 

Στην Ελλάδα το νέο «καυτό» Abarth 595 Pista 

Δοκιμή Fiat Talento Combi 1.6 Ecojet 125 hp SWB 9θέσιο 

Από 13.500 ευρώ το νέο Fiat 500 Mirror

 

Get it on Google Play Download on the App Store