Τι καλύπτει και τι όχι η ασφάλιση για θραύση κρυστάλλων;

Μία ακόμα προαιρετική αλλά με χαμηλό κόστος και απαραίτητη κάλυψη στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου, είναι αυτή της θραύσης κρυστάλλων.

Ένα πετραδάκι που μπορεί να πεταχτεί από το προπορευόμενο όχημα είναι αρκετό για να δημιουργήσει ρωγμή στο παρμπρίζ και να χρειάζεται άμεση αντικατάσταση, το κόστος της οποίας είναι υψηλό όταν δεν υπάρχει η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων. Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος διαρρήξει το αυτοκίνητο και σπάσει κάποιο παράθυρο.

Όμως, όταν υπάρχει η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων, ο ασφαλιζόμενος απλά πηγαίνει σε κάποιο συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική εταιρεία κατάστημα και γίνεται η αντικατάσταση του σπασμένου κρυστάλλου χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Τι περιλαμβάνει και τι όχι η κάλυψη θραύσης κρυστάλλων;

Kαλύπτονται οι ζημιές στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου που αποτελούν συνέπεια θραύσης από οποιαδήποτε εξωτερική αιτία. Στην αποζημίωση περιλαμβάνονται το κόστος των ανταλλακτικών και των εργασιών αντικατάστασης ή επισκευής. Επιπρόσθετα καλύπτονται και οι κάθε είδους κρυστάλλινες οροφές καθώς και οι ενσωματωμένες στα κρύσταλλα μεμβράνες και οι αισθητήρες βροχής, όταν η αντικατάστασή τους είναι αναγκαία μετά από καλυπτόμενη ζημιά θραύσης κρυστάλλων.

Διευκρινίζεται ότι στην κάλυψη συνήθως δεν περιλαμβάνονται παράθυρα, παρμπρίζ ή/και ηλιοροφές κατασκευασμένα από πλαστικό ή ζελατίνη. Η ασφαλιστική εταιρία ευθύνεται μέχρι το ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο, για το σύνολο των ζημιών θραύσης κρυστάλλων που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της ασφαλιστικής περιόδου. Εξαιρούνται συνήθως οι ζημιές στα φανάρια, στους καθρέφτες και στα φλας.

Πηγή: Anytime

Get it on Google Play Download on the App Store