Η Ford θα μας βάλει στην πρίζα με 13 νέα μοντέλα!

Τo νέο Focus Electric είναι ένα από τα 13 νέα, παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που θα λανσάρει η Ford την επόμενη πενταετία, όπως είναι –μεταξύ αυτών- ένα νέο, ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 480 χλμ. που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020, και ένα νέο, plug-in hybrid Transit Custom van για παραγωγή το 2019. Παράλληλα αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε ένα project πολλών εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο Λονδίνο μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Ford Mustang.


Το νέο 5θυρο Ford Focus Electric χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 145 ίππων (107 kW) και μία μπαταρία 33,5 kilowatt-hour – σχεδόν 50% περισσότερη χωρητικότητα από του προηγούμενου μοντέλου. Τόσο η μπαταρία όσο και το ηλεκτρικό μοτέρ είναι ψύχονται και θερμαίνονται μέσω υγρού, κάτι που βοηθά το νέο Ford Focus Electric να είναι πιο αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Δείτε ακόμα: Πάρτε τα βουνά με αυτό το φτιαγμένο Ford Ranger

Ένα νέο σύστημα ταχείας φόρτισης Combined Charging System (CCS) επιτρέπει στους οδηγούς να συνδέουν το ηλεκτρικό Focus τους σε σημεία ταχείας φόρτισης DC σε σταθμούς εξυπηρέτησης και ξεκούρασης σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας το 80% της φόρτισης σε 30 μόλις λεπτά.

Χρησιμοποιώντας την ίδια φίσα φόρτισης σε έναν οικιακό φορτιστή 32 ampAC, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν το Focus Electric για αυτονομία περίπου 225 χλμ. σε 5 ώρες, και 150 χλμ. αντίστοιχα σε 3-4 ώρες. Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των οδηγών διανύει λιγότερο από 100 χλμ. την ημέρα με το αυτοκίνητό του και η μέση απόσταση που καλύπτει καθημερινά είναι 46 χλμ.

Εκτός από τη μεγαλύτερη αυτονομία και την ταχύτερη φόρτιση, το νέο Focus Electric προσφέρει το τελευταίο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και συνδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη, και είναι συμβατό με Apple Car Play και Android Auto™.

Δείτε ακόμα: Η Ford… άλλαξε τα φώτα στα αυτοκίνητά της (+video)

Οι οδηγοί του ηλεκτρικού Focus με smartwatches μπορούν απλά να κοιτάζουν τον καρπό τους για να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyFord Mobile smartwatch app. Με την εφαρμογή αυτή, οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να βρίσκουν πού έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους, να το κλειδώνουν και να το ξεκλειδώνουν από απόσταση και να ελέγχουν την αυτονομία, ακόμα και να λαμβάνουν βασικές πληροφορίες για το πιο πρόσφατο ταξίδι τους.

Το νέο Ford Focus Electric είναι διαθέσιμο για παραγγελία ήδη σε Βέλγιο, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Get it on Google Play Download on the App Store