Νέο Ford Fiesta ST με 1.5 λτ. και 200 ίππους (+video)

Πριν λίγους μήνες η Ford παρουσίασε το νέο Fiesta και όπως είναι λογικό ήταν θέμα χρόνου να δούμε και τη νέα κορυφαία έκδοση ST. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε λοιπόν και η Ford έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες και πληροφορίες από το νέο Fiesta ST.


Αυτό φέρει αισθητικές αλλαγές, οι οποίες ακολουθούν αυτές των απλών εκδόσεων, ενώ διαθέτει επιθετικότερους προφυλακτήρες, διαφοροποιημένη γρίλια εμπρός με σήμα ST, νέο προφυλακτήρα πίσω, νέες ζάντες αλουμινίου (18 ιντσών οι εικονιζόμενες με ελαστικά 205/40) και αεροτομή. Μάλιστα η Ford θα το διαθέσει τόσο ως 3θυρο όσο και ως 5θυρο.

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου συναντάμε ανασχεδιασμένο, flat-bottomed τιμόνι, νέο λεβιέ ταχυτήτων και νέα καθίσματα της Recaro. Φυσικά στην καμπίνα υπάρχει το σήμα ST καθώς και το σύστημα πολυμέσων Sync3 με την οθόνη αφής 8,0 ιντσών.

Τα μεγάλα νέα όμως είναι κρυμμένα κάτω από το καπό του νέου Ford Fiesta ST, καθώς εκεί φωλιάζει πλέον ο 1.5 λτ. τούρμπο, βενζινοκινητήρας EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 200 ίππους και 290 Nm ροπής. Πρόκειται για νέο μοτέρ, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία της Ford θα εφοδιάζεται με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρου, ενώ είναι και το πρώτο 3κύλινδρο μοτέρ με τέτοια τεχνολογία. Χαρακτηριστικό που χαρίζει στο Fiesta ST εκπομπές ρύπων στα 114 γρ./χλμ CO2. Όσον αφορά στις επιδόσεις του, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 6,7 δλ. με κατανάλωση.

Δείτε επίσης: Η Ford ετοιμάζει χάρτη προειδοποίησης λακκουβών!

Ακόμη μία μεγάλη αλλαγή στο νέο Ford Fiesta είναι η προσθήκη τριών οδηγικών προγραμμάτων, των Normal, Sport και Track. Στο Sport αλλάζει η χαρτογράφηση του μοτέρ, η απόκριση στο γκάζι και ο ήχος από την εξάτμιση. Στο Track, σύμφωνα με τη Ford όλο το στήσιμο και η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου γίνεται επιθτικότερη. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης απενεργοποιείται και το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (ESC) γίνεται λιγότερο επικριτικό, προκειμένου το αυτοκίνητο να πετύχει τον βέλτιστο χρόνο στην πίστα. Μάλιστα το ESC μπορεί να απενεργοποιηθεί εντελώς, ενώ συνεργάζεται και με το ηλεκτρονικό διαφορικό Torque Vectoring Control, το οποίο παρεμβαίνει προκειμένου να εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσφυση των εμπρός τροχών, περιορίζοντας το σπινάρισμα του εσωτερικού κινητήριου τροχού.

Το νέο Ford Fiesta ST θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης στις 9 Μαρτίου, ενώ στη χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2018.

Get it on Google Play Download on the App Store