Νέο επετειακό Ford GT ’67 Heritage

Η Ford δημιούργησε μια νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση του supercar μοντέλου της, το επετειακό Ford GT ’67 Heritage για να τιμήσει το αγωνιστικό GT 40 Mark IV που είχε νικήσει στο Le Mans το 1967, με οδηγούς τους Dan Gurney και A.J. Foyt.


Διαβάστε ακόμη: Ford Mustang με 870 ίππους ουρλιάζει στο δυναμόμετρο (+video)

Το νέο επετειακό GT ’67 Heritage διαθέτει μοναδικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα οποία θυμίζουν το παλιό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Πιο αναλυτικά, το συλλεκτικό supercar της Ford διακρίνεται εξωτερικά από το γυαλιστερό χρώμα Race Red με τις λευκές λωρίδες σε όλες τις πάνω επιφάνειες του αμαξώματος. Επίσης, φέρει τους αριθμούς No. 1 στο εμπρός καπό και στα πλαϊνά, μονοκόμματες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, ασημί καθρέπτες και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Διαβάστε ακόμη: Ford Focus RS με 400 ίππους από τη Mountune

Στο εσωτερικό του GT ’67 Heritage υπάρχουν νέες δερμάτινες επενδύσεις με κόκκινες ραφές για το τιμόνι και τα τύπου μπάκετ καθίσματα από ανθρακόνημα. Κόκκινες είναι και οι ζώνες ασφαλείας, ενώ τα γκρι paddles στο τιμόνι για τις αλλαγές των ταχυτήτων και τα σατινέ διακοσμητικά τονίζουν το σπορ προφίλ του αυτοκινήτου. Κάθε GT ’67 Heritage εφοδιάζεται ακόμα με αριθμημένη πλακέτα και με ορατά τμήματα από ανθρακόνημα.

Από μηχανικής πλευράς δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή. Να υπενθυμίσουμε ότι το Ford GT εφοδιάζεται με 3.5 λτ. V6 κινητήρα απόδοσης 647 ίππων και 746 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει τελική ταχύτητα 347 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Ford Kuga 1.5 TDCi 120 PS Auto

Get it on Google Play Download on the App Store