Νέο Ford EcoSport με καινούργιο 1.5 diesel 125 ίππων (+video)

Η Ford αναβαθμίζει συνολικά το μικρό SUV EcoSport, ενισχύοντας την εμφάνισή του, προσφέροντάς του ένα νέο εσωτερικό που θυμίζει αυτό του καινούργιου Fiesta, αλλά και ενισχύοντας τη γκάμα των κινητήρων του τοποθετώντας και έναν νέο 1.500άρη diesel των 120 ίππων.

Ξεκινώντας με την εμφάνιση, το αναβαθμισμένο Ford EcoSport αποκτά το νέο και πιο δυναμικό εμπρόσθιο τμήμα των SUV της Ford, με έντονη παρουσία της γρίλιας της μάσκας και μεγάλα διπλά φώτα. Στο πίσω μέρος διαφοροποιείται ελαφρώς η σχεδίαση των φώτων και της πόρτας, ενώ ο προφυλακτήρας βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος.

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμή Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 PS

Επιπλέον αυτών, για πρώτη φορά σε EcoSport η Ford προσφέρει την πιο σπορτίφ έκδοση ST-Line στα πρότυπα της αντίστοιχης έκδοσης του νέου Fiesta, του Focus κ.λπ., με νέες ζάντες 17, διαφοροποιημένους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, μαύρες ράγες οροφής και κρύσταλλα φώτων, πίσω αεροτομή, καθώς και επίσης μαύρη οροφή και καπάκια καθρεπτών.

Ολική αναβάθμιση έχουμε στο εσωτερικό, με το EcoSport να αποκτά πολλά από τα στοιχεία του αναβαθμισμένου θαλάμου των επιβατών του νέου Fiesta, όπως τη νέα οθόνη αφής έως και 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων Ford SYNC3 πάνω στην κονσόλα, καθώς και περισσότερο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αερόσακο γονάτων οδηγού, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα B&O Play και πολλά άλλα.

Διαβάστε ακόμα: Οδηγούμε στην Ισπανία τα νέα Ford Fiesta ST-Line και Vignale

Στους κινητήρες, η Ford τοποθετεί στο EcoSport έναν καινούργιο 1.500άρη EcoBlue diesel με 125 άλογα ισχύος και 300 Nm ροπής, ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνολογίες (σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων, ενσωματωμένη εισαγωγή, υψηλής πίεσης σύστημα ψεκασμού κ.λπ.), για να συνδυάσει την πολύ καλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση και ρύπους.

Η Ford ανακοινώνει για την νέα τετρακίνητη έκδοση του EcoSport με αυτό το μοτέρ μέση κατανάλωση 4,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 119 γρ./χλμ. Από τα μέσα του 2018 θα υπάρχει και προσθιοκίνητη επιλογή, αλλά και αυτόματη. Επίσης, η Ford θα προσφέρει το EcoSport με τους υπάρχοντες 1.0 EcoBoost βενζινοκινητήρες 125 και 140 ίππων, αλλά και από τα μέσα του 2018 και με τη νέα έκδοση με 100 άλογα.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Ford Fiesta με 8 χρόνια εγγύηση και 1,99% επιτόκιο

Το αναβαθμισμένο Ford EcoSport θα ξεκινήσεις τις πωλήσεις του στην Ευρώπη μέσα στη χρονιά. Το μοντέλο διατέθει και πολλές αλλαγές σε ανάρτηση, τιμόνι και ESP για ακόμη καλύτερα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, ενώ έχει αναβαθμιστεί και η φαρέτρα των συστημάτων ασφαλείας του.


Get it on Google Play Download on the App Store