Η Ford Mustang γιορτάζει τα 50 χρόνια της στο Empire State Building

Δύο από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του πλανήτη συναντώνται στον ίδιο χώρο στις 16-17 Απριλίου: συγκεκριμένα, η νέα Ford Mustang θα εκτίθεται στο Παρατηρητήριο του διάσημου ουρανοξύστη Empire State Building στη Νέα Υόρκη. Η παρουσίαση -που είναι πανομοιότυπη του αντίστοιχου εγχειρήματος της εταιρίας πριν από 50 χρόνια- συμπίπτει με τον παγκόσμιο εορτασμό των 50 χρόνων από το ντεμπούτο της Mustang στην Παγκόσμια Έκθεση στη Νέα Υόρκη το 1964.

«Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο και από εκεί ξεκίνησε η ιστορία της Ford Mustang πριν 50 χρόνια» δήλωσε ο Mark Fields, Ford chief operating officer. «Είμαστε συγκινημένοι καθώς επισκεπτόμαστε αυτό το μνημείο αρχιτεκτονικής το οποίο χτυπά στην καρδιά του Manhattan επί 83 χρόνια με τη νέα γενιά του αυτοκινήτου που θεωρείται η ψυχή της Ford Motor Company.»

Το να ανεβάσεις ένα αυτοκίνητο 86 ορόφους πάνω από τους πυκνοκατοικημένους δρόμους του Midtown Manhattan δεν είναι απλή υπόθεση. Κανένας φορητός γερανός δεν μπορεί να φτάσει στο παρατηρητήριο του 86ου ορόφου και o κωνικός πυργίσκος πάνω από το σχετικά στενό αίθριο καθιστά αδύνατη την προσέγγιση ελικοπτέρου. Έτσι η μόνη εφικτή λύση είναι οι ανελκυστήρες.

Όταν το Empire State Building εγκαινιάστηκε το 1931 ως το ψηλότερο κτίριο του κόσμου -ένα τίτλο που υπερασπίστηκε για 40 χρόνια σχεδόν- κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί εκεί επάνω κάποιο αυτοκίνητο με τους αρχικούς ανελκυστήρες. Αλλά το 1965, μία πρωτότυπη Mustang convertible χωρίστηκε σε τρία βασικά τμήματα συν το παρμπρίζ προκειμένου να χωρέσουν μέσα στους ανελκυστήρες.

Όταν τα πάντα μεταφερθούν στον 86 όροφο, οι τεχνικοί σε λιγότερο από έξι ώρες θα συναρμολογήσουν τα κομμάτια σε ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το οποίο θα εκτίθεται πάνω από το Manhattan. Οι επισκέπτες του Παρατηρητηρίου του Empire State Building θα μπορούν να δουν τη νέα Mustang convertible από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στις 16-17 Απριλίου.  

Get it on Google Play Download on the App Store