Τον Οκτώβριο το νέο Ford Mondeo και με κινητήρα 1.0 EcoBoost


Το νέο Ford Mondeo, το οποίο έχει λανσαριστεί στις Η.Π.Α. από το 2012 (ονομάζεται Fusion) θα ξεκινήσει να διατίθεται και στην Ευρώπη τον Οκτώβριο, ενώ στη Γερμανία ήδη από την 1η Αυγούστου έχουν ανοίξει οι παραγγελίες με τιμή από 27.150 ευρώ. Το νέο τέταρτης γενιάς Mondeo θα προσφέρεται σε αμαξώματα σεντάν, χάτσμπακ και στέισον βάγκον και στις εκδόσεις Trend και Titanium, ενώ το 2015 θα προστεθεί η βασική Ambiente αλλά και μια πιο πλούσια Business Edition.

Από πλευράς κινητήρων το νέο Mondeo αρχικά θα λανσαριστεί με τους κινητήρες 1.5 EcoBoost και 2.0 EcoBoost, καθώς και τους ντίζελ 1.6 TDCi (με εκπομπές CO2 μόλις 94 γρ./χλμ.) και 2.0 TDCi. Για πρώτη φορά θα διατεθεί και με υβριδικό σύνολο, το οποίο περιλαμβάνει 2.0 λτ. κινητήρα βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ οι εκπομπές CO2 θα περιορίζονται στα μόλις 99 γρ./χλμ. Στις αρχές του 2015 θα προστεθεί στην γκάμα του νέου Mondeo και ο 1.0 EcoBoost, καθώς και έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Προς το παρόν όμως η Ford δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι τεχνικοί της Ford έχουν κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις της ανάρτησης και του τιμονιού, το βάρος του οποίου μπορεί να αλλάζει μέσω των επιλογών «comfort», «normal» και «sport»,  μέσω του συστήματος Interactive Vehicle Dynamics Control που θα διαθέτει για πρώτη φορά. Παράλληλα έχει βελτιωθεί η ακαμψία του πλαισίου κατά 10% και η Ford υπόσχεται ότι είναι το ευέλικτο και ευπροσάρμοστο Mondeo από ποτέ.

Ντεμπούτο στο νέο Mondeo θα κάνει και προσαρμοσμένο σύστημα full-LED φωτισμού, το οποίο μιμείται τον φωτισμό της ημέρας, ενώ μέσω του Adaptive Front Lighting System ρυθμίζεται αυτόματα η γωνία της δέσμης των προβολέων και η ένταση του φωτός. Επιπλέον το νέο Mondeo θα εφοδιάζεται με πολλά ακόμα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφαλείας αλλά και υποβοήθησης στην οδήγηση, ενώ ο εξοπλισμός θα είναι αντίστοιχος με ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Ford Mondeo Vignale με δωρεάν πλύσιμο για πάντα!

Get it on Google Play Download on the App Store