Νέο Ford GT από ανθρακόνημα και με ισχύ 600 ίππων!


Από τα πιο ενδιαφέροντα νέα μοντέλα που κάνουν πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, είναι το νέο πρωτότυπο supercar Ford GT, το οποίο θα μπει στην παραγωγή στις αρχές του 2016, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από το 1-2-3 που είχε κάνει το κλασικό Ford GT στον 24ωρο αγώνα Le Mans του 1966. Το πολύ δυναμικής σχεδίασης νέο Ford GT concept είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά, όπως ανθρακόνημα για την καμπίνα των επιβατών και τα πάνελ του αμαξώματος και αλουμίνιο για τα υποπλαίσια εμπρός – πίσω.

Για την κίνησή του υπάρχει ο δυνατότερος EcoBoost παραγωγής, ο V6 twin-turbo 3.5 λτ. απόδοσης άνω των 600 ίππων, συνδυασμένος με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με κοντές σχέσεις. Φυσικά η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω των 20 ιντσών ζαντών αλουμινίου, πίσω από τις οποίες «κρύβονται» τα κεραμικά δισκόφρενα.

Λιτό αλλά με αγωνιστική ατμόσφαιρα είναι το εσωτερικό του νέου πρωτότυπου Ford GT, όπου ξεχωρίζουν οι «γυμνές» επενδύσεις ανθρακονήματος, το τύπου F1 τιμόνι με τα χειριστήρια στο τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, τα μπουτόν στην κεντρική κονσόλα και το περιστροφικό χειριστήριο του κιβωτίου ταχυτήτων.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store