Επετειακά Ford Fiesta ST, Focus RS και Mustang 50th Anniversary

Η Ford Γαλλίας γιορτάζει τα 50 χρόνια από την θρυλική νίκη 1-2-3 που είχε κάνει το Ford GT40 στον φημισμένο αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν το 1966, μέσω των νέων επετειακών εκδόσεων 50th Anniversary στις σπορ εκδόσεις των μοντέλων της.


Πιο αναλυτικά πρόκειται για τα Fiesta ST 50th Anniversary, Focus ST 50th Anniversary, Focus RS 50th Anniversary και Mustang V8 50th Anniversary. Η Ford θα κατασκευάσει μόνο 50 μονάδες από το κάθε ένα, τα οποία ξεχωρίζουν εξωτερικά από το μαύρο αμάξωμα συνδυασμένο με ανοιχτόχρωμες γκρι αγωνιστικές ρίγες, ακολουθώντας το χρωματισμό του Ford GT40 MkII που είχαν οδηγήσει ο Bruce McLaren και ο Chris Amon στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Λε Μαν το 1966.

Εκτός από το μαύρο χρώμα και τις γκρι ρίγες, τα επετειακά αυτά Ford διαθέτουν και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας από το μικρότερο Fiesta ST (από 27.200 ευρώ) διαθέτει το Performance Pack με ειδικής σχεδίασης ζάντες 17 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και φωτιζόμενα ένθετα στα μασπιέ, το Parking Pack, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες και φώτα, cruise control κ.λπ.

Το Focus ST 50th Anniversary εφοδιάζεται με το πακέτο Style με ζάντες 18 ιντσών, το City Pack, Xenon προβολείς και cruise control, ενώ το ισχυρότερο Focus RS 50th Anniversary διαθέτει το Comfort Pack RS, το City Pack, το Premium Sound Sony Nav Pack, αλλά και δαγκάνες φρένων βαμμένες σε μπλε RS χρώμα.

Η Mustang 50th Anniversary προσφέρεται με το Premium Pack με ζάντες 19 ιντσών, μαύρα δερμάτινα καθίσματα, σύστημα πολυμέσων με πλοήγηση και οθόνη 8 ιντσών κ.α.

Παράλληλα, η Ford προσφέρει μέσω κλήρωσης μια VIP πρόσκληση για το φετινό αγώνα του Λε Μαν, για όσους παραγγείλουν ένα από τα επετειακά αυτά μοντέλα έως τις 17 Ιουνίου.

Get it on Google Play Download on the App Store