H ομάδα Aeolus «πετάει» στην πίστα F1 του Τέξας!

Τίποτα δεν είναι απίθανο αν ξέρεις πως έχεις πασχίσει για να το πετύχεις. Με όρεξη για δημιουργία και εξέλιξη οι μαθητικές ομάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Τοσιτσείου Αρσακείου Εκάλης και των εκπαιδευτηρίων Μωραΐτη κάνουν κοινή συνεργασία για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διαγωνισμό F1 in schools.

H νέα ομάδα συνεργασίας φέρει το όνομα Aeolus (Αίολος) εμπνευσμένη από τον αρχαίο θεό του ανέμου συνδέει το όνομά της άμεσα με το ελληνικό στοιχείο. Μαθητές απ’ όλο τον κόσμο δημιουργούν τις δικές τους ομάδες στα πρότυπα της F1, με στόχο όχι μόνο να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το ταχύτερο υπό κλίμακα «μονοθέσιο», αλλά παράλληλα να δημιουργήσουν μια πλήρως λειτουργική ομάδα αναπτύσσοντας μια σειρά δεξιοτήτων, που θα τους οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και στόχο.

Πρώτος σταθμός όλων των ομάδων για την χώρα μας ήταν οι πανελλήνιοι αγώνες που τους δώσανε το εισιτήριο ώστε η κοινή ομάδα συνεργασίας Aeolus (Αίολος) να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Austin του Texas τον προσεχή Οκτώβρη, στην πίστα που φιλοξενεί και τον αγώνα της Formula 1.

To F1 in Schools είναι ένας διαθεματικός/διεπιστημονικός διαγωνισμός, στο πλαίσιο του οποίου μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών, χρησιμοποιούν λογισμικό CAD/CAM και συνεργάζονται μεταξύ τους προκειμένου να σχεδιάσουν, να αναλύσουν, να κατασκευάσουν, να ελέγξουν και στη συνέχεια να συναγωνιστούν με μικρά μοντέλα F1 αυτοκινήτων από ξύλο balsa (ωθούμενα από φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα).

Τα μονοθέσια των ομάδων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό χρησιμοποιούν για την ώθηση τους μία αμπούλα που περιέχει CO2 υπό πίεση. Ο εξελιγμένος σχεδιασμός και η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια επιτρέπουν σε αυτά τα ξεχωριστά μοντέλα να καλύπτουν την μήκους 24μ. διαδρομή σε χρόνους που προσεγγίζουν μόλις το 1’’. Βέβαια η Ελληνική ομάδα μετά από κόπους και προσπάθεια τεσσάρων ετών αποσκοπεί στην κατάκτηση ενός νέου παγκόσμιου ρεκόρ.

Στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2012 και έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών, των μέσων ενημέρωσης και των εταιρειών λόγω της γοητείας από το δημοφιλές σπορ της F1.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι ομάδες αξιολογούνται σε 5 βασικούς τομείς:

1) Αγώνες Ταχύτητας των αυτοκινήτων

2) Προφορική Παρουσίαση

3) Φάκελος πρότασης της Ομάδας

4) Εμφάνιση και εκθεσιακό περίπτερο

5) Ιστοσελίδα και χρήση των Social Medias

Αποκλειστικός χορηγός της ελληνικής ομάδας αποτελεί η Bosch Hellas η οποία βοηθάει τους μαθητές να εκτελέσουν το Project τους. Λόγω του χαρακτήρα της ως μια εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας η Bosch δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τους μαθητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό του F1 in Schools. Επίσης σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια των παιδιών παρέχει και η Norton Rose Fulbright.

Το autogreeknews.gr ως χορηγός επικοινωνίας της ομάδας Aeolus εύχεται την πρωτιά στον τελικό του Τέξας και κάθε επιτυχία στους δημιουργικούς μαθητές!

Get it on Google Play Download on the App Store