Στην κατάψυξη η χώρα – πότε υποχωρεί ο χιονιάς

Χειμώνας για τα καλά στην Αττική αφού σε πολλά προάστια το έχει στρώσει. Εκτός από τα βόρεια προάστια, χιονόστρωση παρατηρείται σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση από χθες Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στις κεντρικές αρτηρίες μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν ρίξει αλάτι, ενώ και η κίνηση των αυτοκινήτων λιώνει το χιόνι. Κλειστή η Πάρνηθα, αλλά και εκεί ο δρόμος έχει κλείσει από τις ταβέρνες και πάνω. Πρόβλημα υπάρχει στην Πεντέλη από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο και ως τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ είναι κλειστές και οι οδοί Θησέως και Διονύσου. Προβλήματα και στα λιμάνια, αφού υπάρχει γενικό απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις τουλάχιστον σε Κρήτη και Κυκλάδες, ενώ λίγο νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, θα αποχαιρετήσει το χιονιά η Αττική.

Η επέλαση του χιονιά ξεκίνησε από τις 3 περίπου τα ξημερώματα σε Θεσσαλία, Εύβοια, Αττική, Βοιωτία, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης.

Μέσα στις επόμενες ώρες ισχυρή χιονόπτωση θα υπάρχει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους σε νοτιοανατολική Θεσσαλία και κυρίως τη Μαγνησία και στη νοτιοανατολική Στερεά, ενώ χιονόστρωση σε Φθιώτιδα, Αττική, Εύβοια και Σποράδες.

Από το μεσημέρι χιονόστρωση θα υπάρξει και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην ανατολική Πελοπόννησο, αλλά και στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, όπου θα φθάσουν, μάλιστα, μέχρι χαμηλά υψόμετρα.

Από το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα σε τμήματα της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Κρήτης.

Τι προβλέπεται για την Αττική

Οσον αφορά στην Αττική, όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Μάλιστα, προβλέπουν ότι τις επόμενες ώρες, το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι, κατά διαστήματα ισχυρά, μέχρι και αύριο. Ορισμένοι δε, εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο κύμα χιονιά θα πλήξει την Αττική αύριο. Σημειώνουν ότι ο καιρός θα ανοίγει και θα κλείνει συνεχώς και ότι οι χιονοπτώσεις θα ξεκινούν από υψόμετρο 150 μέτρων.

Πηγή: www.ereportaz.gr

Get it on Google Play Download on the App Store