Πρόστιμα για 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει το Φεβρουάριο διπλή επίθεση στους κατόχους των αυτοκινήτων που παρανομούν, με στόχο να καλύψει τις μαύρες τρύπες που έχουν ανοίξει και για να κλείσουν να χρειαστούν ισοδύναμα μέτρα.

Η πρώτη επίθεση αφορά αυτούς που κυκλοφορούν το αυτοκίνητο τους ανασφάλιστο και εντός του μήνα θα γίνει η αποστολή τουλάχιστον 600.000 ειδοποιητηρίων στους παραβάτες. Αναμένεται να δοθεί 10ήμερο περιθώριο στους κατόχους των αυτοκινήτων για να ασφαλίσουν το όχημά τους, πληρώνοντας -εκτός από τα ασφάλιστρα- και πρόστιμο 250 ευρώ.

Η δεύτερη επίθεση θα γίνει σε εκείνους που δεν πέρασαν τα αυτοκίνητά τους από ΚΤΕΟ, τα οποία ξεπερνούν τα 800.000 οχήματα. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών θα ετοιμάσουν τη λίστα, ενώ το πρόστιμο των 150 ευρώ θα αναρτηθεί στο Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Εφόσον οι παραβάτες δεν πληρώσουν, τότε το πρόστιμο θα ανέβει έως τα 500 ευρώ, συν αφαίρεση των πινακίδων, άδειας οδήγησης και κυκλοφορίας για 6 μήνες, ή για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος, φυλάκιση έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store