Έρχονται 9.706 προσλήψεις στο δημόσιο

Οι προσλήψεις αφορούν τόσο σε μόνιμο προσωπικό, όσο και σε προσωπικό που θα υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ΕΥΔΑΠ: Προσλήψεις 300 μονίμων υπαλλήλων, μέσα στο 2016, θα πραγματοποιήσει. Το προσωπικό θα επιλεγεί από 30 ειδικότητες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, μεταξύ των οποίων διοικητικοί, μηχανικοί, τεχνίτες, καταμετρητές, φύλακες και εργάτες. Ο διαγωνισμός θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ.

ΔΗΜΟΙ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 17 Δήμους της χώρας. Η προκήρυξη αφορά 6.918 ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων. Ο Δήμος Ασπροπύργου, ο οποίος εντάσσεται στην πρώτη ομάδα των συμμετεχόντων Δήμων (σ.σ. τους πρώτους 17), έδωσε στην δημοσιότητα την κατανομή των 206 θέσεων που του αντιστοιχούν. Στις πολυπληθέστερες ειδικότητες περιλαμβάνονται οι εξής: Εργατοτεχνίτες, καθαριστές, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, καθαριστές. Δύο μήνες αργότερα θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του προγράμματος σε 34 ακόμα Δήμους, του οποίου οι ωφελούμενοι ανέρχονται 12.600. Πρόκειται για τους εξής: Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω, Αλεξάνδρεια, Αχαρνές, Βέροια, Γρεβενά, Δέλτα, Δράμα, Ήλιδα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κύμη-Αλιβέρι, Λαγκαδά, Λαμία, Λαυρεωτική, Λιβαδειά, Μέγαρα, Νάουσα, Ναύπακτος, Νεάπολη-Συκεές, Νίκαια-Αγ. Ι.Ρέντη, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πετρούπολη, Πρέβεζα, Πύργος, Τρίκαλα, Φλώρινα και Χαλκηδόνα.

ΥΓΕΙΑ:

– 1.760 θέσεις τακτικού προσωπικού για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγείας θα προκηρύξει το υπουργείο Υγείας μέσω ΑΣΕΠ. Οι θέσεις θα αφορούν σε πληρώματα ασθενοφόρων, νοσηλευτές, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, φαρμακοποιούς και διοικητικούς.

-728 θέσεις προσωπικού φύλαξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενέκρινε το ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε επιβλέποντες φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας πέντε μηνών. Η προκήρυξη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του Οργανισμού, www.oaed.gr, έως σήμερα 25 Απριλίου.

Πηγή: www.fpress.gr

Get it on Google Play Download on the App Store