Εξετάζεται νέα επιβάρυνση στη βενζίνη!

Σχέδιο για επιβάρυνση μερικών λεπτών στην βενζίνη, με στόχο να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Όπως εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης στο MEGA, η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί γενικά για τα θέμα των αυτοκινήτων προτείνει τα μισά τέλη κυκλοφορίας να καταβάλλονται με εφάπαξ καταβολή και τα άλλα μισά να πληρώνονται μέσω της βενζίνης.

Τόνισε δε, ότι το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης, εξηγώντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται από άλλες χώρες.

«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας» τόνισε ακόμη ο Τρύφων Αλεξιάδης. «Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες» παρατήρησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Να σημειώσουμε ότι η τιμή της βενζίνης θα επιβαρυνθεί και άλλο από την αύξηση του Φ.Π.Α. συν την αύξηση του ΕΦΚ, ενώ αν τελικά ισχύσει και αυτή η επιπλέον επιβάρυνση, τότε πολύς κόσμος με βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θα μειώσει τις μετακινήσεις του, οπότε αμέσως θα μειωθούν και τα έσοδα που υπολογίζει να εισπράξει το κράτος. Επίσης, δε διευκρινίστηκε αν τα τέλη κυκλοφορίας θα μειωθούν μόνο για όσους έχουν αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, ή για όλα. Και στην περίπτωση που μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας σε όλα τα αυτοκίνητα, θα την πληρώσουν όσοι “καίνε” την ακριβότερη βενζίνη;

Get it on Google Play Download on the App Store