Η επιστροφή του Honda S2000 με ηλεκτρικό turbo και πολλούς ίππους

Τελικά φαίνεται πως η αναβίωση του Honda S2000 δεν είναι απλώς όνειρο κάποιων φίλων του συγκεκριμένου μοντέλου μέσα στην Honda, αλλά έχει δρομολογηθεί. Έτσι τουλάχιστον λένε οι φήμες που το θέλουν να επιστρέφει στην… ενεργό δράση το 2019 για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από την πρώτη γενιά του.

Ήταν 1999 όταν η Honda επέστρεψε με το S2000 στην κατηγορία των roadster αυτοκινήτων και πλέον φαίνεται πως είναι έτοιμη να το ξανακάνει και να ανοίξει νέα σελίδα στην ιστορία της, στο κεφάλαιο με τα roadster.

Δείτε επίσης: Έτσι κατασκεύαζε η Honda το S2000 (+video)

Το νέο S2000 θα είναι πιο ισχυρό από το απελθόν αλλά όχι ατμοσφαιρικό, καθώς θα χρησιμοποιεί το μοτέρ του νέου Honda Civic Type R. Αυτό να θυμίσουμε πως είναι 2.0 λτ. και αποδίδει 310 ίππους. Η βασική διαφορά του, για να τοποθετηθεί στο Honda S2000 νέας γενιάς, είναι πως από ότι λένε οι πληροφορίες θα έχει και δεύτερο, ηλεκτρικό αυτή τη φορά τούρμπο, το οποίο θα εξαφανίζει την υστέρηση χαμηλά.

Όσον αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων, αυτό θα είναι διπλού συμπλέκτη, πιθανότατα 8τάχυτο, ενώ ίσως να υπάρξει και επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου.

Αν λοιπόν αληθεύουν οι φήμες και το αυτοκίνητο παρουσιαστεί τέλη του 2018 με αρχές του 2019, τότε σύντομα θα πρέπει να έχουμε και επίσημες πληροφορίες από τους Ιάπωνες για το νέο τους roadster.

Get it on Google Play Download on the App Store