Επιτυχημένη πώληση αυτοκινήτου

Το autogreeknews.gr σας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε επιτυχημένη πώληση του αυτοκινήτου σας στην καλύτερη δυνατή τιμή και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει η κατηγορία του αυτοκινήτου, η εμπορικότητά του, ο κυβισμός του κινητήρα του και φυσικά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Αμάξωμα δίχως χτυπήματα

Όσο πιο καλή είναι η κατάσταση του αμαξώματος τόσο πιο θετική είναι η πρώτη εντύπωση που θα κάνει στον πιθανό αγοραστή. Σε περίπτωση που υπάρχουν χτυπήματα, γρατσουνιές και φθορές στο χρώμα τότε η πώληση γίνεται δύσκολη. Καλό είναι να επισκευάσετε τα όποια χτυπήματα ή να γυαλίσετε το αμάξωμα έτσι ώστε να «ζωντανέψει» το ταλαιπωρημένο χρώμα του. 

Ενημερωμένο βιβλίο service

Ένα σωστά ενημερωμένο βιβλίο service, στο οποίο αναγράφονται ότι έχουν γίνει όλες οι τακτικές συντηρήσεις σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που ορίζει ο κατασκευαστής αποτελεί σημαντικό προσόν για την πώληση του αυτοκινήτου. 

Καθαρό εσωτερικό

Ο θάλαμος των επιβατών του αυτοκινήτου που είναι προς πώληση θα πρέπει να είναι καθαρός και δίχως φθορές. Αν υπάρχουν πολλοί λεκέδες και έχει άσχημη μυρωδιά, τότε καλό είναι να κάνετε βιολογικό καθαρισμό για να ανανεωθεί και να φρεσκαριστεί. ‘Αλλωστε η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. 

Ελαστικά σε καλή κατάσταση

Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, γιατί στην περίπτωση που χρειάζονται σύντομα αλλαγή τότε θα ζητηθεί από τον αγοραστή μείωση της τιμής του αυτοκινήτου. 

Ανταγωνιστική τιμή πώλησης

Αναζητήστε από αγγελίες τις τιμές πώλησης παρόμοιων αυτοκινήτων με του δικού σας. Αν θέλετε να πουληθεί γρήγορα, τότε είναι προτιμότερο να ρίξετε λίγο παρακάτω την τιμή του από το μέσο όρο προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και ανταγωνιστικό.  

“Ελκυστική” αγγελία

Στην αγγελία που θα δώσετε προς δημοσίευση θα πρέπει να αναγράφονται όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως ο εξοπλισμός, ο αριθμός χιλιομέτρων, η τιμή πώλησης κ.ο.κ. χωρίς να υπάρχουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία. Καλό είναι η αγγελία να συνοδεύεται και από φωτογραφίες του αυτοκινήτου που να δείχνουν το αμάξωμα, το εσωτερικό, τον κινητήρα, το βιβλίο service κ.α. 

Δείτε επίσης: Οδηγός αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Get it on Google Play Download on the App Store