Η Hyundai αποκαλύπτει το νέο της SUV για το 2018

Αποκάλυψη στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης για το νέο Hyundai FE Fuel Cell Concept, το οποίο έρχεται για να μας δώσει μια πρώτη γεύση από το νέο SUV της εταιρείας που θα δούμε το 2018, ενώ παράλληλα μας δείχνει και την τεχνολογική πρόοδο της Hyundai στο πεδίο της υδρογονοκίνησης.

Με το όνομα «FE» (από το «Future Eco») το νέο πρωτότυπο της Hyundai χρησιμοποιεί για την κίνησή του κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, που είναι 20% πιο ελαφριές, με 10% περισσότερη οικονομία και με 30% περισσότερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τις κυψέλες καυσίμου του Hyundai Tucson ix35 Fuel Cell.

Διαβάστε ακόμα: Έτοιμο το νέο Hyundai Accent

Παράλληλα, σύμφωνα με τη Hyundai το πρωτότυπο μπορεί να διανύσει πάνω από 800 χιλιόμετρα με ένα πλήρες γέμισμα των κυψελών, ενώ υπάρχουν και φορητές μπαταρίες, που γεμίζουν από τις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, παρέχοντας ρεύμα ακόμα και σε ένα ηλεκτρικό σκούτερ που είναι αποθηκευμένο στο πορτ-μπαγκάζ.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη σχεδίαση του πρωτότυπου, το σχήμα του σύμφωνα με τη Hyundai έχει εμπνευστεί από τη φύση και το νερό, έχοντας ένα υπερυψωμένο αμάξωμα με καθαρές γραμμές, φουτουριστικά LED φώτα και αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Hyundai i30 Wagon με πορτ-μπαγκάζ 602 λίτρων

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση δίνει έμφαση στην ανάδειξη της παρουσίας των τριών μεγάλων ψηφιακών οθονών, για τον πίνακα οργάνων, το σύστημα πολυμέσων και τα διάφορα συστήματα επικοινωνίας. Στο μοντέλο παραγωγής που θα δούμε το 2018, αναμένεται να δούμε τα περισσότερα από τα στοιχεία της σχεδίασης του εσωτερικού, αλλά και του αμαξώματος του πρωτότυπου.

Get it on Google Play Download on the App Store