Το νέο σπορ Hyundai i30 N χορεύει στο χιόνι (+video)

Η Hyundai ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο σπορ μικρομεσαίο της i30 N, το πρώτο της νέας της γκάμας σπορ εκδόσεων των μοντέλων της, το οποίο θα λανσαριστεί στα τέλη της χρονιάς. Το νέο μοντέλο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής του και η Hyundai δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές του σε μια παγωμένη λίμνη στη Νορβηγία, με τον οδηγό αγώνων Τιερί Νεβίλ πίσω από το τιμόνι του.

Διαβάστε ακόμα: Νέο Hyundai i30 με κινητήρες 1.0, 1.4 T-GDI και τρεις ντίζελ

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η Hyundai μας ετοιμάζει μια άκρως ενδιαφέρουσα νέα έκδοση του μικρομεσαίου της μοντέλου, η οποία αναμένεται να προσφέρει πολύ δυναμικά χαρακτηριστικά τόσο στο πεδίο των επιδόσεων και της απόδοσης, όσο και σε αυτό της οδικής του συμπεριφοράς.

Ήδη και με βάση τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας, ο κινητήρας του νέου Hyundai i30 N αναμένεται να είναι ένας 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας, ο οποίος θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις μια με 250 και μια με 275 ίππους. Η Hyundai αναμένεται να τον συνδυάσει με μια ανάρτηση που θα φέρει ρυθμιζόμενa αμορτισέρ, ενώ θα υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό για ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 1.6T τελικιάζει στην Autobahn 

Όπως μάλιστα αναφέρει και ο ίδιος ο Τιερί Νεβίλ, ο οδηγός της Hyundai στο WRC που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, οι μηχανικοί της Hyundai έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά με το κιβώτιο (στάνταρ μηχανικό 6 σχέσεων) και με το διαφορικό, ώστε να προσφέρουν ένα πολύ καλό κράτημα σε συνδυασμό με ευκολία κατά την οδήγηση.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το πολύ ενδιαφέρον αυτό νέο μοντέλο αναμένουμε σύντομα, όταν και η Hyundai θα δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου i30 N, μαζί και με τα πλήρη τεχνικά του στοιχεία.

 

Get it on Google Play Download on the App Store