Ένα Hyundai Santa Fe κατακτά την Ανταρκτική (+video)

To Hyundai Santa Fe έγινε το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο στην ιστορία το οποίο καταφέρνει να διασχίσει την Ανταρκτική, σε μια μοναδική προσπάθεια που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο για να τιμηθούν τα 100 χρόνια από την διάσχιση της Ανταρκτικής (Trans Atlantic) το 1914-1916, από τον εξερευνητή Sir Ernest Shackleton.

Μάλιστα, πίσω από το τιμόνι του Santa Fe βρέθηκε ο Patrick Bergel, ο δισέγγονος του εξερευνητή, ο οποίος οδήγησε με ασφάλεια τις 30 ημέρες της αποστολής το SUV της Hyundai, από το Union Camp μέχρι το McMurdo και πίσω.

Σε ό,τι αφορά στο αυτοκίνητο, το Santa Fe έφερε πολύ λίγες μετατροπές σε σχέση με το εργοστασιακό, με τον 2,2 λίτρων diesel κινητήρα του να παραμένει χωρίς αλλαγές. Η προετοιμασία του έγινε από το αρχηγό της αποστολής, τον Gísli Jónsson και στις μετατροπές περιλαμβάνονται μεγάλα ελαστικά χαμηλής πίεσης, ειδικές ποδιές εμπρός και πίσω, αλλά και νέες ρυθμίσεις για την ανάρτηση.

Παράλληλα, παρά την ύπαρξη του diesel κινητήρα, ύστερα από ειδικές επεμβάσεις το Santa Fe της αποστολής χρησιμοποίησε για την κίνησή του ειδικό αεροπορικό καύσιμο Jet A-1 (είναι αυτό που μπορεί να βρεθεί σε διάφορα σημεία στην Ανταρκτική για τον ανεφοδιασμό αεροπλάνων), που αποθηκεύτηκε στο τεράστιο ρεζερβουάρ των 230 λίτρων.

Συνολικά, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η αποστολή κάλυψε 5.794 χιλιόμετρα πάνω σε πάγο, χιόνι, παγετώνες και διάφορα άλλα εδάφη, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους -28 βαθμούς κελσίου. Για να ολοκληρωθεί σε 30 ημέρες, η διάσχιση της Ανταρκτικής απαίτησε καθημερινή οδήγηση μέχρι και 20 ωρών.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Hyundai που μοιάζει με Bentley! 

Η Hyundai φτιάχνει τον πρώτο κινητήρα με κυλίνδρους διαφορετικού κυβισμού! 

Μεταχειρισμένο Hyundai Matrix με 55.202 χιλιόμετρα

 

Get it on Google Play Download on the App Store