Νέο Hyundai SUV με υδρογόνο έρχεται το 2018

Η Hyundai αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες το επόμενης γενιάς SUV μοντέλο της με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, το οποίο διαθέτει σημαντικά αυξημένη ισχύ και αυτονομία, καθώς και τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει και θα λανσάρει από το 2018.

Διαβάστε ακόμη: Ξεπούλησε σε 48 ώρες το Hyundai i30N First Edition

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο μοντέλο δεν θα αργήσει να μπει στην παραγωγή, αφού το επίσημο λανσάρισμά του είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2018. Εφοδιάζεται με τέταρτης γενιάς σύστημα κυψελών καυσίμου και έχει εξελιχθεί σε τέσσερις βασικούς πυλώνες που επικεντρώνονται στην αποδοτικότητα του συστήματος κυψελών καυσίμου, στην απόδοση, στην αντοχή και στην πυκνότητα αποθήκευσης δεξαμενών.

Η αποδοτικότητα των κυψελών καυσίμου έχει αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με το Hyundai ix35 Fuel Cell (ή Tucson Fuel Cell) και έτσι το νέο FCEV SUV επιτυγχάνει περισσότερα από 580 χιλιόμετρα αυτονομία με ένα γέμισμα (με βάση τα κορεατικά στάνταρ δοκιμών). Επιπλέον, έχει αυξηθεί η ισχύς κατά 20% και φτάνει τους 163 ίππους, ενώ η αρχιτεκτονική του συστήματος επιτρέπει στο όχημα να εκκινήσει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, της τάξεως των -30 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε ακόμη: Νέο, πιο στιλάτο Hyundai i30 Fastback (+video)

Χάρη στο νέο σύστημα και τις μεθόδους κατασκευής έχει μειωθεί το κόστος παραγωγής και έχει αυξηθεί η αξιοπιστία σε σχέση με το προγενέστερο. Σημαντική βελτίωση έχει γίνει στην πυκνότητα αποθήκευσης των δεξαμενών και τώρα διαθέτει τρεις δεξαμενές ίσου μεγέθους.

Σχεδιαστικά το νέο FCEV SUV της Hyundai αποτελεί την εξέλιξη του FE Concept που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση της Γενεύης το 2017 και διαθέτει στοιχεία από το νέο κόμπακτ SUV Hyundai Kona. High-tech εικόνα έχει και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες οθόνες (θυμίσουν τις αντίστοιχες της Mercedes), καθώς και η φαρδιά κεντρική κονσόλα με τα πολλά χειριστήρια.

Στόχος της Hyundai είναι μέχρι το 2020 να παρουσιάσει 31 νέα μοντέλα φιλικά προς το περιβάλλον, νέα υβριδικά, SUV και μεγάλα οχήματα. Μάλιστα το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα λανσάρει το ηλεκτροκίνητο Kona EV με αυτονομία 390 χλμ., το 2021 θα λανσάρει Genesis EV και το ίδιο έτος ένα ηλεκτρικό όχημα με αυτονομία 500 χλμ.

Διαβάστε ακόμη: Επίσημο: Νέο μικρό SUV Kia Stonic και 1.0 turbo

Get it on Google Play Download on the App Store