Η Hyundai αλλάζει την έννοια της βελτίωσης…

Μπορεί η έκθεση SEMA Show να απευθύνεται ξεκάθαρα στο κοινό της βελτίωσης, παρόλα αυτά αυτό δεν εμπόδισε την Hyundai από το να ετοιμάσει για αυτήν ένα νέο πρωτότυπο το οποίο ονομάζεται Hyper Econiq Ioniq που είναι υβριδικό και βελτιωμένο για να καίει λιγότερο!

Δείτε ακόμη: Toyota Yaris GRMN 212 PS: Αγωνιστικό… δρόμου (+videos)

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό και από την ονομασία του, το Hyundai Hyper Econiq Ioniq Concept βασίζεται στο υβριδικό Ioniq το οποίο παράγεται κανονικά και έχει αποσπάσει θετικές κρητικές.

Για την δημιουργία του όμως η Hyundai συνεργάστηκε με την καναδική μάρκα Bisimoto Engineering, η οποία έκανε αρκετές αλλαγές στο αμάξωμά του, προκειμένου να ευνοηθεί η αεροδυναμική, ενώ επενέβη και στην κύλιση του αυτοκινήτου με σκοπό την ελαχιστοποίηση των τριγμών.

Φυσικά αλλαγές υπάρχουν στο στήσιμο του αυτοκινήτου, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για βελτίωση, το οποίο απέκτησε νέα φρένα, ανάρτηση και ζάντες 19 ιντσών από ανθρακονήματα.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το φθηνότερο μοντέλο της Mercedes;

Όσον αφορά στην κατανάλωσή του η Hyundai ανακοινώνει μόλις 2,9 λίτρα/100 χλμ. από 4,0 λίτρα/100 χλμ. που καίει το κανονικό Ioniq παραγωγής! Λέτε να ήρθε ο καιρός που βελτίωση θα σημαίνει καλύτερη κατανάλωση; Ο χρόνος θα δείξει. 


Get it on Google Play Download on the App Store