Νέο Hyundai Tucson και με κινητήρα 1.6 turbo 176 ίππων

Το νέο Hyundai Tucson αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη Hyundai, ενώ είναι σημαντικά αναβαθμισμένο και αρκετά πιο δυναμικό και κομψό σχεδιαστικά από το ix35 που αντικαθιστά. Το μήκους 4.475 χλστ., πλάτους 1.850 χλστ., ύψους 1.645 χλστ. και με μεταξόνιο 2.670 χλστ. αμάξωμά του βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και προσελκύει αρχικά το ενδιαφέρον με το καλοσμιλεμένο του σχήμα.

Αντίστοιχα μοντέρνο και ελκυστικό είναι και το εσωτερικό του, για το οποίο η Hyundai αναφέρει ότι εξασφαλίζει άνετους χώρους τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές (513 λτ.). Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην ποιότητα μέσω της χρήσης μαλακών στην υφή υλικών, όπως και στην εργονομία παρέχοντας ευκολία χρήσης. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών εξοπλισμού είναι τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, το τρεις φορές πιο γρήγορο σύστημα πλοήγησης νέας γενιάς, η «έξυπνη» πόρτα του χώρου αποσκευών που ανοίγει κατά την προσέγγιση του κλειδιού κ.α.

Πολλά είναι και τα συστήματα ασφαλείας που εφοδιάζουν το νέο Tucson. Αυτά περιλαμβάνουν ένα Αυτόνομο σύστημα Πέδησης έκτακτης ανάγκης με τρεις λειτουργίες (για πεζούς, πόλη και υπεραστικές διαδρομές), το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης της Λωρίδας που διορθώνει προληπτικά τι τιμόνι, το σύστημα Ανίχνευσης Τυφλών Γωνιών, το Ενεργό Καπό που σηκώνεται σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης με πεζό, το σύστημα Αναγνώρισης Οδικών Πινακίδων σήμανσης κ.λπ.

Για την κίνηση του νέου Tucson υπάρχουν τα μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.6 GDI 135 PS, το τούρμπο 1.6 T-GDI 176 PS και τα ντίζελ 1.7 λτ. 115 PS και 2.0 λτ. με 136 PS ή 184 PS. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ο τούρμπο των 1.6 λτ. και με διπλού συμπλέκτη 7DCT και οι ντίζελ των 2.0 λτ. και με το 6άρι αυτόματο.

Τα νέα Tucson που προορίζονται για την αγορά της Ευρώπης θα παράγονται στο εργοστάσιο της Τσεχίας και θα συνοδεύονται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση. Τέλος, οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην χώρα μας στα τέλη του 2015.

 

Get it on Google Play Download on the App Store