Νέο Hyundai Elantra Sport με κινητήρα 1.6 Turbo 204 PS

Το πιο σπορτίφ Hyundai Elantra αποκαλύφθηκε και είναι το το πιο ισχυρό Elantra της ιστορίας, όμως προορίζεται μόνο για την αγορά των Η.Π.Α. Την κίνησή του αναλαμβάνει ο νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6 T-GDI, για τον οποίο η Hyundai στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου τονίζει ότι η ισχύς του θα ξεπερνά τους 200 ίππους και τα 257 Nm ροπής. Εδώ να σημειώσουμε ότι Νοτιοκορεάτικο «αδελφάκι» του Avante έχει ισχύ 204 ίππων με αυτό τον κινητήρα.

Για τη μετάδοση της κίνησης υπάρχει 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή το 7άρι διπλού συμπλέκτη αυτόματο. Παράλληλα, πολύ σημαντικό στοιχείο της έκδοσης αποτελεί και το γεγονός ότι θα φέρει στον πίσω άξονα πολλαπλούς συνδέσμους (αντί ημιάκαμπτο άξονα στα υπόλοιπα Elantra), βελτιώνοντας έτσι τα δυναμικά χαρακτηριστικά στο δρόμο.

Σχεδιαστικά, στις αλλαγές του νέου Elantra Sport συμπεριλαμβάνονται οι πιο επιθετικοί προφυλακτήρες, μαζί με νέα περιμετρικά σπόιλερ και λογότυπα, αλλά και μεγαλύτερες ζάντες. Εσωτερικά, διακρίνουμε τα σπορ καθίσματα, το δέρμα με τις κόκκινες ραφές, αλλά και το σπορ τιμόνι με το επίπεδο κάτω τμήμα.

Σε ό,τι αφορά στο λανσάρισμά του, αυτό θα γίνει στις Η.Π.Α. στα τέλη της φετινής χρονιάς. Ωστόσο το νέο (6ης γενιάς) Hyundai Elantra Sport δεν προορίζεται να διατεθεί και στην Ευρώπη, όπως έχει γίνει άλλωστε και με τις παλαιότερες τρεις γενιές του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store