Νέο «αγριεμένο» Infiniti Q60 Black S με 500 άλογα

Θέλοντας να γιορτάσει την συνεργασία της με την ομάδα της Renault στη Φόρμουλα 1, η Infiniti θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το νέο Q60 Black S, μια «αγριεμένη» έκδοση του μεσαίου της κουπέ με περισσότερη δύναμη και πιο επιθετική εμφάνιση.

Διαβάστε ακόμα: Οι καλύτεροι και χειρότεροι σε νέα έρευνα αξιοπιστίας

Το νέο Q60 Black S διαθ έτει για την κίνησή του τον twin-turbo 3λιτρο V6 κινητήρα βενζίνης των 400 ίππων της Infiniti, ο οποίος συνδυάζεται με ένα σύστημα KERS που προέρχεται από το αντίστοιχο της Renault στην F1 (ηλεκτροκινητήρας που αντλεί την ισχύ του από ένα σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση), ώστε τελικά να προσφερθεί συνδυαστική ισχύς 500 ίππων.

Αρκετές αλλαγές έχουμε και στο αμάξωμα του μεσαίου κουπέ της Infiniti, αφού υπάρχουν νέοι πολύ πιο επιθετικοί προφυλακτήρες με μεγάλες εισαγωγές, τεράστιος πίσω διαχύτης και διπλή εξάτμιση τιτανίου κεντρικά τοποθετημένη, πλαϊνές ποδιές, αεραγωγοί στο καπό και τα πλαϊνά, αλλά και μια μεγάλη σταθερή αεροτομή.

Διαβάστε ακόμα: Infiniti QX50 Concept με μοτέρ μεταβλητής συμπίεσης (+video)

Σύμφωνα με την Infiniti, το νέο bodykit του Q60 βελτιώνει σημαντικά την αεροδυναμική του και κυρίως αυξάνει την κάθετη δύναμη του αέρα, βελτιώνοντας και τα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά του. Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του Q60 Black S ολοκληρώνονται με τις νέες ζάντες των 21 ιντσών.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του πρωτότυπου, προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση από την Infiniti για το εάν θα το δούμε στους δρόμους. Ωστόσο, με βάση όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δεν αποκλείεται το αυτοκίνητο να μπει στην παραγωγή ως η κορυφαία έκδοση του Q60.

Get it on Google Play Download on the App Store