Νέο Infiniti QX30 Concept βασισμένο σε πλατφόρμα Mercedes

Είσοδο για πρώτη φορά στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV και ειδικότερα των premium ετοιμάζει η Infiniti, στοχεύοντας απευθείας στο Audi Q3 και στη Mercedes GLA. Το νέο Infiniti QX30 Concept θα μπει στη παραγωγή το 2016 και αναμένεται να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό την δυναμική και άκρως «αθλητική» του σχεδίαση με τα έντονα νεύρα και καμπύλες, τις ανάγλυφες πτυχώσεις και τα μυώδη χαρακτηριστικά.

Το μήκους 4.430 χλστ., πλάτους 1.815 χλστ., ύψους 1.520 χλστ. και με απόσταση από το έδαφος της τάξεως των 192 χλστ. με τις μεγάλης διαμέτρου ζάντες των 21 ιντσών, είναι από τα πιο καλοσμιλεμένα μικρομεσαία SUV. Μοντέρνο, πολυτελές και σπορτίφ είναι και το εσωτερικό του, οι κύριες σχεδιαστικές γραμμές του οποίου θα περάσουν και στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Nissan αναφέρει ότι το QX30 θα παράγεται στο εργοστάσιό της στη Μ. Βρετανία, ενώ θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, αγνώστων προς το παρόν χαρακτηριστικών. Δεν αποκλείεται να εφοδιαστεί με τους 1.6 λίτρων turbo βενζίνης και ντίζελ που τροφοδοτούν και το Qashqai. Παράλληλα ως βάση θα χρησιμοποιηθεί μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MFA, δηλαδή αυτής που βασίζονται οι μικρομεσαίες 5θυρες Mercedes A-Class και GLA.

Get it on Google Play Download on the App Store