Jaguar I-Pace: Ηλεκτρικό SUV 400 PS με αυτονομία 500 χλμ.

H Jaguar παρουσίασε το νέο της δημιούργημα που δεν είναι άλλο από το πρωτότυπο, ηλεκτρικό SUV, ονόματι I-Pace, λίγο πριν οι πύλες της έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες ανοίξουν για το κοινό.

Η Jaguar I-Pace Concept είναι ένα πρωτότυπο με πολύ νόημα, αφού ουσιαστικά θα οδηγηθεί στην παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια από τώρα με μικρές αλλαγές. Αν και εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με χάτσμπακ, καταφέρνει χάρη στα επιμέρους χαρακτηριστικά του (εμπρός και πίσω φώτα), το δυναμικό εμπρός μέρος με τις έντονες καμπές αλλά και την απότομη κλίση στο πίσω παρμπρίζ, να εκπέμπει δυναμισμό.

Το μήκος της είναι στα 4,68 μ. το πλάτος της στα 1,89 μ. και το ύψος της στα 1,56 μ. ενώ το μεταξόνιό της είναι στα 2,99 μ. Σύμφωνα με την ίδια τη μάρκα, πρόκειται για ένα από τα πιο καινοτόμα μοντέλα που έχει παρουσιάσει ποτέ. Το πάτωμά της είναι απολύτως επίπεδο, ενώ ο αεροδυναμικός της συντελεστής είναι Cd: 0,29.

Διαβάστε επίσης: Jaguar F-Pace me 2.0 λτ. Diesel κινητήρα

Σκοπός της σχεδιαστικής ομάδας, σύμφωνα με τον διευθυντή σχεδίασης της μάρκας Ian Callum ήταν να «δημιουργήσουμε ένα δυναμικό σχέδιο, το όποιο θα αρμόζει στη μάρκα αλλά θα δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για μια ευρύχωρη καμπίνα χωρίς περιορισμούς».

Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο κατάφεραν με επιτυχία, καθώς ο χώρος στην καμπίνα είναι πολύ περισσότερος από ότι θα φανταζόταν κάποιος βλέποντας το αυτοκίνητο από έξω. Μάλιστα έχει τοποθετηθεί και μια γυάλινη, πανοραμική οροφή, προκειμένου να γίνει η παραμονή σε αυτήν ακόμη πιο ευχάριστη. Αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με την Jaguar πάντοτε, το δημιούργημά της θα είναι το πιο ευρύχωρο στην κατηγορία του.

Στην ουσία τώρα του πράγματος, κάτω από το αμάξωμά της, η I-Pace Concept εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, τα οποία συνδυαστικά αποδίδουν 400 ίππους και 700 Nm ροπής και καθιστούν το αυτοκίνητο μονίμως τετρακίνητο. Για το 0-100 χλμ./ώρα η Jaguar ανακοινώνει περίπου 4,0 δλ. Όσον αφορά την αυτονομία της, η βρετανική μάρκα υπόσχεται 500 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση (η μπαταρία χρειάζεται μιάμιση μόλις ώρα για να φορτίσει στο 80%).

Τέλος, η έκδοση παραγωγής, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της μάρκας θα είναι έτοιμη σε περίπου έναν χρόνο, αν και οι παραγγελίες έχουν ανοίξει ήδη, παρά το γεγονός πως οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. 

Get it on Google Play Download on the App Store