Επίσημη αποκάλυψη της Jaguar που βάζει κάτω τη M3! (+video)

Προϊόν του τμήματος ειδικών οχημάτων Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, η νέα Jaguar XE SV Project 8 έρχεται για να αποτελέσει ένα από τα πιο ισχυρά μεσαία μοντέλα της αγοράς. Το βρετανικό μοντέλο εφοδιάζεται με έναν κομπρεσσοράτο V8 κινητήρα 5,0 λίτρων, που αποδίδει 600 άλογα ισχύος και προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνδυασμό και με το 8τάχυτο αυτόματο Quickshift κιβώτιο, το νέο super sedan της Jaguar κάνει το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε μόνο 3,3 δευτερόλεπτα, έχοντας παράλληλα μια πολύ εντυπωσιακή τελική ταχύτητα 321 χλμ./ώρα.

Εκτός από τον νέο κινητήρα και τις «καυτές» επιδόσεις, η νέα Jaguar XE SV Project 8 διαθέτει μια εντελώς νέα ανάρτηση με πιο σπορ ελατήρια και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, που μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 15 χλστ.

Παράλληλα, υπάρχει ένα ηλεκτρονικό ενεργό διαφορικό για ακόμη περισσότερη πρόσφυση, carbon-κεραμικά φρένα με τεχνολογία από την F1, αλλά και μια ειδικά ρυθμισμένη τετρακίνηση που φροντίζει ώστε να περνά με ασφάλεια όλη η παραπάνω δύναμη στην άσφαλτο.

Σχεδιαστικά, το γνωστό αμάξωμα της Jaguar XE έχει ενισχυθεί με carbon εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ανθρακονημάτινο καπό, ενεργό εμπρόσθιο σπόιλερ, επίσης carbon πίσω προφυλακτήρα με νέο διαχύτη, αλλά και ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή. Άλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι οι σφυρήλατες 20άρες ζάντες και το εντελώς επίπεδο πάτωμα.

Η σπορ ατμόσφαιρα κυριαρχεί και στο εσωτερικό, εκεί όπου υπάρχουν μπάκετ καθίσματα με δέρματα και αλκαντάρα, σπορ τιμόνι επίσης με αλκαντάρα, καθώς και carbon επενδύσεις. Προαιρετικά, με το ειδικό πακέτο Track Pack, η Jaguar δίνει μια αγωνιστική διαμόρφωση με αποκλειστικά 2 αγωνιστικού τύπου carbon καθίσματα και πίσω roll cage.

Η Jaguar ανακοινώνει ότι η παραγωγή της νέας XE SV Project 8 θα περιοριστεί σε μόλις 300 μονάδες. Όλα τα αυτοκίνητα θα είναι αριστεροτίμονα, με το κόστος κάθε ενός εξ αυτών να ξεκινά στην Αγγλία από τις 149.995 λίρες (169.360 ευρώ).

Διαβάστε ακόμα: 

Νέα Jaguar XF Sportbrake με περισσότερη πρακτικότητα (+video) 

Ανανέωση για την Jaguar F-Type 

Το παλιότερο καινούργιο αυτοκίνητο κοστίζει 1,2 εκ. ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store