H ισχυρότερη Jaguar sedan έχει τελική 300 χλμ./ώρα (+video)

Η Jaguar παρουσίασε και επισήμως την XJR575 η οποία είναι πλέον το ισχυρότερο σεντάν που έχει κατασκευάσει ποτέ. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο V8 5.0 λτ. ο οποίος αποδίδει 575 ίππους και από το νούμερο αυτό, όπως καταλαβαίνετε προέρχεται και η ονομασία.

Το μοτέρ προέρχεται από την F-Type SVR και εκτός από την μεγάλη ιπποδύναμη έχει να επιδείξει και 700 Nm ροπής. Τιμές που χαρίζουν στο sedanμοντέλο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δλ. και τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα.

Η Jaguar XJR575 διαφέρει από τις υπόλοιπες XJ κυρίως στο εμπρός μέρος χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τους μεγαλύτερους αεραγωγούς και τις μαύρες, γυαλιστερές γρίλιες.

Στο πίσω μέρος συναντάμε μία διακριτική αεροτομή, ενώ στο πλάι του αυτοκινήτου δεσπόζουν οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα. Φυσικά δεν λείπουν τα ειδικά σήματα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στην καμπίνα των επιβατών ξεχωρίζουν τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα με την ειδική σήμανση, το σύστημα πολυμέσων και το εντυπωσιακό τιμόνι με τον εξίσου εντυπωσιακό πίνακα οργάνων. Φυσικά η Jaguar έχει εξοπλίσει το μοντέλο της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας (ενεργητικής και παθητικής).

Διαβάστε ακόμη:

Το Subaru Impreza είναι πλέον το ταχύτερο σεντάν στο Nurburgring

Πολύ σπάνιο Nissan Skyline GT-R για 208.450 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store