Η νέα Jaguar FUTURE-TYPE έρχεται από το μέλλον (+video)

Η Jaguar αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο FUTURE-TYPE, το οποίο έρχεται για να μας δείξει το που θα πορευτεί η βρετανική εταιρεία στα μελλοντικά της οχήματα. Το νέο πρωτότυπο αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδίου της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, βάση του οποίου κάθε νέο της μοντέλο από το 2020 και μετά θα είναι και ηλεκτρικό.

Διαβάστε ακόμα: H ισχυρότερη Jaguar sedan έχει τελική 300 χλμ./ώρα (+video)

Το νέο πρωτότυπο της Jaguar ξεχωρίζει με το φουτουριστικό του αμάξωμα και σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι ένα premium compact μοντέλο, πλήρως ηλεκτρικό και με αυτόνομη τεχνολογία, που έχει σχεδιαστεί για να είναι διαθέσιμο μέσω car sharing σε οποιονδήποτε θελήσει να μετακινηθεί με αυτό.

Μοναδικό στοιχείο του FUTURE-TYPE αποτελεί το καινοτόμο τιμόνι του, που ονομάζεται «Sayer» (από τον σχεδιαστή της πρώτης F-Type) και το οποίο διαθέτει και τεχνητή νοημοσύνη (δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο τιμόνι της Jaguar).

Διαβάστε ακόμα: Η E-Pace είναι το πρώτο μικρομεσαίο SUV της Jaguar (+video)

Το εσωτερικό έρχεται με διαμόρφωση 2+1 θέσεων, ενώ το πρωτότυπο έχει τη δυνατότητα να «επικοινωνεί» με άλλα αντίστοιχα οχήματα, ώστε να επιλέγει συνεχώς την πιο γρήγορη και ασφαλή διαδρομή για να οδηγήσει τους επιβάτες του στον προορισμό τους.

Σημαντικό στοιχείο πρακτικότητας και απαραίτητο για τα αστικά κέντρα του άμεσου μέλλοντος είναι το μικρό του πλάτος, το οποίο του επιτρέπει να ελιχθεί ακόμη και στους πιο στενούς δρόμους, αλλά και να παρκάρει στις μικρότερες δυνατές θέσεις. Για αυτό το λόγο άλλωστε και η Jaguar το εφοδιάζει με εντυπωσιακές, ανοιγόμενες προς τα πάνω, πλαϊνές πόρτες.

Διαβάστε ακόμα: Επίσημη αποκάλυψη της Jaguar που βάζει κάτω τη M3! (+video)

 

Get it on Google Play Download on the App Store